Mit demontat! Nu te-ai fi așteptat la asta! Ce băutură reduce riscul de boli de inimă și diabet!

 

Veste bună! Oamenii de știință au confirmat că atunci când este consumată moderat, berea poate fi integrată într-un regim alimentar echilibrat și sănătos. 

Berea consumată cu moderație de către adulți sănătoși se poate încadra într-un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată.

Consumul moderat de bere poate reduce riscul de afecțiuni cardiovasculare cu 25% comparativ cu abstinenții. S-a demonstrat că cel mai scăzut risc de incidență (risc relativ mai mic cu 25%) se observă la un consum de aprox. 375 - 660 ml de bere pe zi.

De altfel, în cel mai recent studiu se arată că  berea consumată moderat poate reduce riscul de apariție a diabetului de tip 2 și poate contribui la diminuarea riscului de apariție a bolilor legate de vârstă, cum ar fi Alzheimer.

La nivel mondial, 415 milioane de persoane suferă de diabet, iar până în anul 2040 se estimează că numărul acestora va ajunge la peste 640 de milioane. Un consum de bere de până la aprox. 500 ml bere pe zi poate reduce cu până la 30% riscul relativ de diabet de tip 2. La persoanele cu diabet, doar în cazul în care medicul specialist al persoanei în cauză nu recomandă abstinența, consumul moderat de bere poate contribui la îmbunătățirea controlului glicemic și poate duce la o reducere a riscului cardiovascular. Totodată, un consum moderat de bere nu duce la o creștere a nivelului de glucoză în sânge în rândul persoanelor cu diabet de tip 2.   


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest