Mitul celor opt ore de somn, spulberat! Ce sfaturi ne dau medicii specialiști

 

V-aţi întrebat vreodată cam câte ore ar trebui să dormim pe noapte? Căci specialiştii spun că prea puţin somn duce la obezitate şi la oboseală cronică, iar prea mult duce la boli de inimă şi alte afecţiuni grave.


Medicul Oana Deleanu a intervenit la Antena Stars și a vorbit despre problemele care apar atunci când dormim prea mult sau prea puțin.

”În general, trebuie să dormim șapte-opt ore. Dacă dormim mai puțin, și atunci riscăm să apară boli cardiovasculare și metabolice, dar este adevărat cu durata de somn depinde de la persoană la persoană. Există persoane care au nevoie de mai mult somn, există persoane care au nevoie de mai puține ore, există persoane care au nevoie de mai multe ore, dar asta nu înseamnă că există o diferență din punct de vedere comportamental sau intelectual între aceste persoane.

Depinde de rutină și de activitate. Somnul nu este atât de ușor de declanșat. În momentul în care lăsăm gândurile deoparte, abia atunci intervine somnul. În timpul somnului, se secretă anumiți hormoni care reglează greutatea”,
a spus medicul la ”Star Matinal”.

Aceasta a mai vorbit și despre persoanele care dorm prea mult.

”Persoanele care dorm prea mult asociază acest lucru cu niște probleme neurologice, demență, Alzheimer. Specialiștii în igiena somnului ne sfătuiesc să dormim la aceeași oră și să ne trezim la aceeași oră”, a mai spus medicul.

V.M


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest