Muştarul, condimentul-minune cu proprietăţi miraculoase! Cum îl foloseşti în lupta împotriva cancerului?

 

Probabil nu te-ai fi gândit până acum că un simplu condiment poate face minuni pentru sănătatea organismului tău. Chiar dacă pare de necrezut, muștarul nu se poate folosi doar la aromatizarea mâncărurilor, ci are şi proprietăţi terapeutice.

Muștarul este obținut din semințele plantei de muștar, fiind unul dintre condimentele cele mai vechi cunoscute de omenire. Din cele mai vechi timpuri, muștarul era considerat un medicament mai degrabă decât un aliment. Hipocrate folosea semințele de muștar în tratamentul multor afecțiuni, conform site-ului secretele.com.

Francezii au pus la punct o metodă de producere a muștarului. Deja în secolul al 9-lea, călugării francezi își suplimentau veniturile în mod considerabil prin producerea de muștar.

Muștarul nu numai că stimulează pofta de mâncare, ci și sprijină digestia. Acest condiment este un agent antiinflamator, antioxidant și are proprietăți ușor laxative. Chiar și în cantități mici, muștarul poate neutraliza toxinele și ajută în cazul indigestiei. Muștarul poate fi considerat un superstar din punct de vedere nutrițional.

O linguriță de semințe de muștar alb conține 84,2 mg de acizi grași omega 6, 87,1 mg de acizi grași omega 3, 22,2 mg de potasiu, 9,7 mg de magneziu, 27,3 mg de fosfor și 16,9 mg de calciu.

Semințele de muștar conțin curcuminoizi. Aceștia sunt antioxidanți care posedă proprietăți remarcabile în combaterea cancerului și reducerea inflamației. Un studiu, publicat în Jurnalul de Medicină Alternativă în 2009 a dovedit că, în majoritatea cazurilor, curcumină poate atenua durerea cauzată de afecțiunile inflamatorii precum artrită reumatoida, boală inflamatorie a colonului și sindromul colonului iritabil. 

Învaţă cum să folosești muștarul în luptă împotriva cancerului și a afecțiunilor inflamatorii.

Ingrediente:

- o treime de cană de semințe de muștar

- o treime de cană de oțet din vin alb

- o treime de cană de apă 

- o jumătate de linguriță de miere  

- o linguriță de pulbere de turmeric 

- o jumătate de linguriță de sare fină de Himalaya  

Mod de preparare: 

Se amestecă toate ingredientele într-un castron. Acoperă castronul și păstrează-l acoperit timp de 2-3 zile. Pune ingredientele într-un blender și amestecă până la obținerea unei paște de consistență subțire. Adaugă 2 până la 4 linguri de apă dacă pastă de muștar este prea densă.

Consumă 3 lingurițe pe zi timp de 90 de zile, dimineața, la prânz și seara.

Depozitare: Muștarul se va păstra la frigider pe o perioadă de până la 6 luni, dar cel mai indicat este să fie folosit în decurs de o lună.

Atenţie! Dacă eşti alergic la vreunul dintre ingredientele folosite, îl poţi elimina. În general, această reţetă nu are efecte adverse asupra organismului pentru că este 100% naturală.

Foto: Facebook

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest