Nadine, taxată de autorități pentru consumul exagerat de curent! „Prima dată mi s-a părut o aberație”

 

Vedeta a dezvăluit în exclusivitate la Antena Stars problemele pe care le-a avut cu compania de electricitate.

 

Nadine a plecat de o bună perioadă din România, stabilindu-se în Franța cu familia ei. Având în vedere criza energetică la nivel continental, francezii sunt foarte preocupați de consumul de electricitate. Astfel, compania care furnizează curent, i-a trimis lui Nadine o scrisoare în care o atenționa că a exagerat cu consumul în luna august.

 

În exclusivitate pentru Antena Stars, Nadine a povestit: „În comunitatea noastră se sting luminile noaptea. Am primit o notă, o scrisoare, în care mi s-a spus că am consumat foarte mult curent electric în august. Este adevărat! Am primit și noi această scrisoare în august, pe care am ignorat-o. În ce sens am ignorat-o? Pentru că nu înțelegeam ce vor de la mine. Am consumat pentru că astea mi-au fost nevoile de consum”.

 

După atâția ani trăiți în România, de unde a preluat mentalitatea mioritică, prima reacție a vedetei a fost cea de revoltă, abia apoi a înțeles că trebuie să facă front comun cu ceilalți membri ai comunității pentru a depăși problema globală: „Altfel, mă mut în pădure să fac un foc de lemne sau stau la umbra copacilor să mă răcoresc, nu? Pentru că sunt un cetățean modern al acestui secol și pot să beneficiez, nu? Dacă am bani de căldură, de aer condiționat, dar mă rog. Acum, în septembrie, mi-au mai trimis o scrisoare și mi-au spus că, deși am scăzut cu 23% (n.r.: consumul la energie) și mi-au spus o poezie, că facem parte dintr-o societate și încercăm să trecem prin acest „hop” european și că îmi dau niște ore unde prețul este mai bun, în primul rând. Da, mă înjurajează să mă duc în orele acelea, dar totodată și dacă fac în orele acelea, nu știu cu ce ajut eu la acest plan comun”.

 

Vedeta a adăugat: „Sunt și eu „divă”, da? Nu îmi place să mă explic și nu îmi place să dau explicații, da? Numai că aici, în Franța, nu este vorba de a sta „drepți” în fața unui sistem, ci de a sta „drepți” în fața bunului simț. Adică românul are aerul condiționat pornit, dar și geamul deschis. Aici, lucrurile acestea se sesizează și este adevărat, ei pot verifica consumul tău pe ore, pentru că asta este cerința lor, a consumatorilor. Eu prima dată când m-am uitat să văd ce mi se cere, mi se părea o aberație. După aceea când am văzut, am considerat că este de bun simț pentru viața mea”.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest