NASA a creat prima farfurie zburătoare! Testele i-au cam desumflat pe cercetători

 
+2 click pentru
galerie

NASA a creat primul vehicul spaţial care seamănă cu o "farfurie zburătoare". Imaginile cu desfăşurarea acestei misiuni de testare, dar şi cu problemele întâmpinate au fost difuzate în direct de postul de televiziune al agenţiei americane spaţiale.

Toată lumea a stat cu sufletul la gură, urmărind live coborârea pe Marte a aşa-zisei "farfurii zburătoare". Iar emoţiile tuturor s-au dovedit justificate, pentru că... ceva nu a mers cum trebuie. Din păcate, vehiculul spaţial şi-a încheiat drumul mult mai repede decât prevăzuseră cercetătorii NASA, în Oceanul Pacific, şi nu pe Marte.

Iată că nu întotdeauna ce e foarte mare şi scump e şi bun. Cel puţin nu în materie de "farfurii zburătoare! Nu mai mică de 30 de metri, rodul a 5 ani de muncă, paraşuta de frânare a dat rateuri, nefiind reglată perfect.

Şi, pentru că încercarea moarte n-are, NASA ia acum de la capăt calculele şi simulările aterizării, astfel încât următoarea coborâre pe Marte cu o copie a unei "farfurii zburătoare" sa fie una de succes!

Urmăriţi imaginile din materialul video de mai sus!

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest