Nicio femeie nu ar trebui să ignore aceste semne! Ce spun modificările sânilor despre sănătatea ta?

 

Pentru bărbaţi, sânii reprezintă una dintre cele mai atractive părţi din corpul unei femei. Cu toate acestea, reprezentantele sexului frumos ar trebui să fie foarte atente, pentru această zonă poate dezvălui anumite afecţiuni care nu ar trebui să fie deloc neglijate.

Astfel, fiecare femeie ar trebui să îşi controleze periodic sânii pentru a depista din timp eventualele tulburări. Iată care sunt cele 12 modificări pe care nu ai voie să le ignori, conform site-ului secretele.com.

1. Mărire bruscă a sânilor
 
 – Poate fi o consecință a creșterii în greutate. Orice kilogram în plus se observă inclusiv pe decolteu.  
 – Este un simptom al sindromului premenstrual sau o posibilă reacție la contraceptive. Ultima variantă este că ai putea fi însărcinată.
 
 2. Micșorare bruscă a sânilor
 
 – Poate fi o consecință a pierderii în greutate. Sânii sunt alcătuiți în mare parte din grăsime, așa că se micșorează atunci când slăbești.  
 – Poate surveni din cauza ovulației sau a modificărilor hormonale.
 
 3. Sâni de mărimi diferite
 
 – Există în mod natural diferențe de dimensiuni între sâni, dar acestea se pot accentua îndeosebi înainte de ciclul menstrual (sindrom premenstrual).  
 – Acesta poate fi inclusiv un simptom al cancerului mamar. Orice modificări anormale cu privire la dimensiunile și formă sânilor reclamă un consult medical de specialitate.
 
 4. Iritații ale pielii de sub sâni 

Reacție alergică la țesătură, coloranţii textili sau la suportul metalic al cupelor sutienului. 

– Poate fi un semn al unei inflamații a pielii care este des întâlnită la femeile cu sânii mari. Frecarea și transpirația sunt principalele cauze ale apariției acestor iritații. 

5. Noduli sub mameloane 

– Indică mai degrabă o modificare naturală. Funcția principală a sânilor este de a produce lapte, iar nodulii de dimensiuni mici pot fi terminațiile glandelor mamare. Nodulii se pot accentua în timpul ciclului menstrual.

6. Un singur nodul de dimensiuni mai mari în regiunea mamelonului

 – Poate fi un chist. Chisturile nu sunt de obicei periculoase, dar este bine să faci controale regulate pentru a verifica starea acestora.
 – Poate fi un semn de tumoră. Modificările din interiorul sânului, mai ales cele vizibile la exterior, sunt un motiv bun de a consulta cât mai repede un medic ginecolog.
 
 7. Pilozități pe mameloane

– Pot apărea că urmare a reacției la anumite produse cosmetice sau medicamente care conțin hormoni masculini. 
 – Pot fi un semn al sindromului de ovar polichistic. Alte simptome asociate sunt acneea și tulburările menstruale.
 
 8. Senzație de mâncărime a mameloanelor 

– Indică o reacție alergica la gel de dus sau la unele țesături textile. Spăla întotdeauna bine sutienele noi pentru a preveni reacțiile alergice.
– Poate fi un semn de debut al ciclului menstrual. Uneori, modificările hormonale cauzează simptome de mâncărime.  
– Poate fi un semn de cancer. Deși este o posibilitate redusă, în combinație cu secreții mamare acest simptom nu trebuie neglijat!
 
 9. Scurgeri albicioase din mameloane 

– Pot fi cauzate de stimulare fizică, neavând legătură cu sarcină.
– Ar putea fi o reacție la unele medicamente. Scurgerile nu sunt periculoase, dar pot fi o consecință a unor efecte adverse care trebuie adresate în mod corespunzător. 

10. Scurgeri roșiatice din mameloane 

– Indică o tumoră benignă care poate apărea în ductele lactifere. Mergi neapărat la medic pentru un consult amănunțit. 

11. Noduli în țesutul mamar 

– Sunt corelați cu dilatația ductelor lactifere, și de multe ori apăr că urmare a modificărilor hormonale în urmă stresului sau dinaintea ciclului menstrual. 

– Pot fi semne ale unor chisturi sau tumori. Dacă modificările devin ușor vizibile, trebuie să te adresezi unui medic.

12. Noduli de dimensiuni  oricare  sânilor 

–  fi semne ale unor chisturi.  cazul  care nodulii au se  la palpare, este posibil  fie  de chisturi benigne. Acestea au de obicei un diametru de cca. 1 centimentru. 

–  fi inclusiv un semn de cancer de . Prin urmare, nu trebuie ignori niciodată aceste modificări!  Nodulii nu se simt la palpare, aşa că mergi repede la un medic specialist.

Foto: Hepta

M.T.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest