Nicolae Botgros, în stare de șoc, după ce Filmarmonica din Chișinău a fost devastată de incendiu: „Toată cultura noastră a ars”

 

Nicolae Botgros este în stare de șoc, după ce Filmaronica Națională din Chișinău a ars din temelii, în cursul zilei de joi, 24 septembrie. Din cauza incendiului devastator nu a mai putut fi salvat nimic din interiorul clădirii.

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” de la Chișinău a fost devastată de un incendiu puternic, în urma căruia arhiva, biblioteca, sala principală, toate instrumentele, printre care și patru piane vechi în valoare de peste o sută de mii fiecare, au fost distruse.

Nicolae Botgros ne-a mărturisit că a fost la fața locului atunci când din Filarmonica din Chișinău rămânea doar cenușă, imagine care a adus în sufletului lui foarte multă durere.

„Ieri am fost la fața locului și am văzut cum arde pianul de sute de mii de euro, cum arde arhiva, tot ce era legat de cultura noastră s-a dus pe apa sâmbetei. Sunt experții care o să vorbească. Acolo am lucrat 20 și ceva de ani. Este regretabil că nu o să mai vedem niciodată Filarmonica cu pereții ăia îmbibați de muzică și de cultură” ne-a spus maestrul Botgros.

Cât despre perioada prin care trece din cauza pandemiei de coronavirus, Nicolae Botgros a spus că nu este deloc una roz, însă se folosește de economiile pe care le-a strâns de-a lungul timpului, cu familia sa, dat fiind că nu a mai avut niciun eveniment.

“Am făcut testul de 3-4 ori. Și eu, și familia. Îmi este foarte dor de publicul nostru din România. acolo am făcut cea mai mare performanță. Nu avem nicio performanță nicăieri. Trăim din ce avem, din ce am agonisit” ne-a mai dezvăluit Nicolae Botgros.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest