Nu arunca legumele care și-au pierdut prospețimea! Învaţă cum să le revigorezi

 

Legumele şi fructele proaspete nu ar trebui să lipsească din alimentaţia zilnică a niciunei persoane. Însă aceste alimente nu rezistă în această stare prea mult timp, pentru că, pe măsură ce îşi pierd din umiditate, textura lor se schimbă.

Salatele şi, în special, legumele verzi, devin moi, iar morcovii sau castraveţii par a fi de cauciuc, la câteva ore după ce au fost culese.

Acest proces nu este ireversibil și nu afectează proprietățile nutritive ale alimentelor, dar nu foarte multe persoane cunosc această informaţie. Multe dintre gospodine aruncă legumele ofilite la gunoi și odată cu ele și banii cu care le-au plătit. Dar este bine să ştii că nu trebuie să procedezi aşa, pentru că există un truc simplu cu ajutorul căruia poţi revigora legumele ofilite, conform site-ului sanatate.bzi.ro.

Iată ce trebuie să faci:

Umple un bol cu apă rece și gheață, în care adaugă legumele. Lasă-le 15-20 de minute, apoi scoate-le și usucă-le bine înainte de utilizare. 

La fel de bine funcționează și dacă pui legumele în apă foarte rece cu o felie de cartof crud. Schimbă apa cât de des poţi și, în scurt timp, legumele ofilite își vor recăpăta prospețimea.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest