Nu doar dietele şi sportul te ajută să slăbeşti! Ţine cont de câteva trucuri mai neobişnuite

 

Cel mai cald anotimp bate la uşă, iar în această perioadă tot mai mulţi oameni sunt din ce în ce mai preocupaţi să slăbească pentru a arăta cât mai bine la plajă. Mai ales doamnele şi domnişoarele îşi doresc să arate din ce în ce mai bine şi apelează la tot felul de diete drastice pentru a pierde kilogramele aculmulate în sezonul rece cât mai repede cu putinţă.

Pe lângă diete şi orele de sport intense, există şi câteva mici trucuri care te ajută să slăbeşti mai uşor şi de care ai putea să ţii cont în fiecare zi, conform site-ului gustos.ro.

- Nu mânca în pijamale 

Studiile au arătat că avem tendința de a mânca mai mult și mai nesănătos atunci când purtăm pijamale sau haine comode și lărgi. Aşadar alege haine strânse pe corp, însă nu incomode, care să îţi permită să îţi stomacul, iar în acest mod îţi vei observa corpul mai uşor. Astfel te vei răzgândi în ceea ce privește o prăjitură dacă îţi vezi colaceii din jurul taliei.

- Bea apa caldă 

Majoritatea preferă să bea apă rece pentru a-și potoli setea, însă dacă îţi doreşti să slăbeşti, ar fi mai bine să reconsideri temperatura la care se află apa pe care o bei. Apa caldă da senzația de sațietate, iar acest lucru te ajută să mănânci mai puțin și să scapi de poftele nedorite. Dacă ideea de a bea apa caldă nu îţi este pe plac, bea ceai neîndulcit cald.

- Uită-te mai puțin la TV 

Cei mai mulți oameni au tendința de a mânca mai mult și de a consuma mai multe calorii atunci când sunt distrați, de exemplu când se uită la televizor, lucrează pe laptop, citesc etc. S-a dovedit că în timpul somunului, se consumă mai multe calorii decât atunci când te uiţi la televizor, iar acesta este un alt motiv pentru care ar trebui să reduci timpul petrecut în fața acestuia.

- Consumă mai multe bacterii 

Bacteriile joacă un rol important în funcționarea metabolismului și în ceea ce privește apetitul, așa că ar fi mai bine să te gândeşti de două ori înainte să le consumi. Unii specialiști spun că prin consumul unei cantități mai mari de bacterii, poţi pierde în greutate, chiar dacă nu reduci numărul caloriilor. Cele mai populare alimente ce conțin bacterii benefice organismului sunt iaurtul, varză murată și ciocolata neagră. 

- Mănâncă picant 

Studii recente au arătat că atunci când consumi mâncăruri care sunt picante, în special cele ce conțin piper roșu, activitatea metabolismului este accelerată. După ce consumi piper, apare tendinţa de a nu mai mânca atât de mult la următoarea masă, se poate observa chiar și o încetinire a dezvoltării celulelor grase.

- Bea vin 

Din motive neclare, cercetătorii au observat că femeile care beau 1-2 pahare de vin pe zi au tendința de a se îngrășa mai puțin decât cele care nu consumă vin. Cu toate acestea, nu este indicat să  consumi mai mult de două pahare pe zi, căci rişti să acumulezi mai multe calorii decât ţi-ai dori.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest