Nu îţi neglija zonele intime! Problemele sexuale feminine, jenante, despre care femeile evită să vorbească

 

Reprezentantele sexului frumos sunt mereu preocupate de felul în care arată, iar subiectele legate de sănătate, frumuseţe sau şi viaţa intimă. În orice caz, este indicat să fii mereu atentă la semnele pe care ţi dă organismul tău, mai ales când vine vorba de zonele intime.

Iată 5 probleme sexuale de care femeile se feresc să vorbească, descrise de dr. Alyssa Dweck în cartea să cartea sa – “V de la Vagin”, conform site-ului Sheknows.com, citat de sfatulparintilor.ro.

Tamponul intern uitat înăuntru. Pare de necrezut, dar este posibil.

Există cazuri în care tamponul intim poate rămâne înăuntru, iar femeile pur şi simplu nu și-au mai adus aminte de e sau nu l-au mai putut scoate. Dincolo de mirosul neplăcut pe care îl poate emana și de disconfortul mai mare sau mai mic, cele care au pățit-o s-au ferit să o spună medicului și au avut probleme. Dacă nu îndepărtezi tamponul intern pentru mai multă vreme, rişti să te alegi cu Infecții vaginale sau sindrom de șoc toxic. Dacă te confrunți cu o astfel de problemă, vizitează-ți medicul ginecolog. 

Diafragma înțepenită

Camerele de gardă ale clinicilor de ginecologie au avut paciente care au intrat în panică din cauza faptului că nu-și puteau scoate diafragma după ce au făcut sex. Multe dintre ele s-au rănit cu unghiile încercând să o îndepărteze. Nu trebuie să intri în panică. Încearcă să îndepărtezi dispozitivul doar când ești foarte liniștită și dacă tot nu reușești, mergi la ginecolog. Nu are de ce să-ți fie jenă, mai ales că nu ești singură care să fi pățit așa ceva. 

Scăpări de urină în timpul strănutului

Incontinența este o problemă cu care se confruntă în special femeile care au născut normal, femeile supraponderale sau cele care au în familie un istoric în ceea ce privește incontinență la stres.

Ca să remediezi problemă trebuie să ceri sfatul ginecologului. El îți poate recomanda un tratament adecvat că să scapi de scurgerile necontrolate de urină. În plus, exercițiile Kegel pot €œantrena mușchii vaginali. Mergi des la toaletă și nu aștepta până când vezică este €œplină ochi. De asemenea, ai grijă să mergi la toaletă înainte de a face efort sau sex. 

Scurgeri de lichid în timpul sexului 

Pe cât este de jenantă această problemă pentru multe femei, pe atât este de inofensivă. Sunt femei care ejaculează sau femei care urinează în timpul unei partide viguroase de sex. Aceste lucruri sunt normale. Nu poate fi vorba de niciun tratament pentru a remedia problema. 

Miros neplăcut după sex

Corpul uman emite mirosuri naturale, specifice fiecărui individ în parte. Însă dacă aceste mirosuri devin neplăcute și persistente, este cazul să te îngrijorezi. În cazul mirosurilor vaginale poate fi vorba de vaginoza bacteriană, o boală generată de un dezechilibru la nivelul bacteriilor din vagin. În plus, femeile care au această problemă se confruntă și cu scurgeri urât miroasitoare. În caz că te confrunţi cu astfel de probleme, apelează cu încredere la medic. Acesta îți va recomanda tratamentul adecvat. Pentru a preveni apariția vaginozei bacteriene, ia în calcul o alimentație bazată pe iaurt și probiotice, folosirea prezervativului și evitarea dușurilor intime.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest