Nu îţi strică să ştii asta! Iată care sunt alimentele pe care le poţi consuma şi după ce au expirat

 

Se întâmplă unori să îţi rămână în casă alimente pe care nu ai apucat să le consumi, iar când îţi aminteşti de ele, constaţi că deja au trecut câteva zile peste termenul lor de valabilitate. Este bine de ştiu că nu ar trebui să arunci imediat acele alimente, însă depinde foarte mult de tipul acestora.

Nu trebuie să risipeşti atâta mâncare şi să o arunci la coşul de gunoi, mai ales că există milioane de oameni pe glob care nu au ce mânca. Prin acest articol nu se încurajează consumul alimentelor care au expirat, ci se mai degrabă se doreşte o informare corectă. Nu îţi strică să ştii că nu te vei îmbolnăvi, dacă vei consuma aceste alimente, chiar dacă a trecut termenul lor de valabilitate, conform site-ului secretele.com.

Muștarul 

Un termen de valabilitate îndelungat este unul dintre avantajele muștarului îmbuteliat. Poate dură până la un an! Chiar dacă pe etichetă scrie că a expirat, se poate consumă fără probleme, dacă este păstrat la frigider, încă 2-3 luni de zile. 

Băuturile nealcoolice 

Încă poţi savura în condiții de siguranță un suc îmbuteliat, acidulat sau neacidulat, timp de 4 luni după data expirării. Condiția este că acesta să nu fi fost desfăcut. 

Cerealele 

Cerealele pot fi consumate în siguranță 3-4 luni de la data scadenței. Ele se pot deteriora în cazul în care sunt expuse la aer, însă în cazul în care sunt depozitate în mod corect, pot fi consumate chiar dacă au expirat. 

Carnea de porc 

După ce a fost pregătită (la cuptor, fiartă sau prăjită) această carne ținută la frigider, se poate consumă timp de 5-7 zile, fără probleme.

Chips-urile 

Lăsând la o parte faptul că acestea nu fac bine organismului pe termen lung, persoanele care le consumă pot stă liniștite, chiar dacă data de expirare este depășită chiar și cu 2 luni de zile. 

Carnea de vită 

Asemănător cărnii de porc, și carnea de vită poate fi păstrată în frigider până la 7 zile, după ce a fost pregătită. 

Maioneza

Maioneza îmbuteliată, se poate consumă fără probleme și după ce a expirat. În cazul în care se păstrează la frigider, se poate consumă și după 4 luni după ce a expirat. 

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest