Nu reuşeşti să scapi de tusea seacă şi persistentă? În 3 zile te vindeci cu sirop natural făcut în casă

 

Treptat vremea de afară se răceşte, semn că toamna îşi intră în drepturi. Dar odată cu scăderea temperaturilor, începe şi sezonul răcelilor şi al virozelor şi tot mai mulţi oameni se îmbolnăvesc.

Dacă deja ai început să te simţi rău şi nu reuşeşti să scapi de tusea seacă, nu te grăbi imediat la farmacie, pentru că există şi soluţii naturale şi eficiente pentru problema ta.

Încearcă un amestec uimitor care este un excelent remediu natural pentru tuse. Acesta a fost testat în tratamentul tusei seci persistente și a bronșitei. Este deosebit de puternic, atât pentru adulți, însă datorită gustului plăcut, va fi adorat și de copii, conform site-ului secretele.com.

Amestecul se prepară foarte uşor, iar ingredietele de care ai nevoie se găsesc probabil deja în casa ta. 

Ingrediente:

-150 de ml de miere
 
-150 de ml de apă
 
-o ceapă mică tocată mărunt
 
-un cățel de usturoi tocat mărunt

Mod de preparare:

Amestecă într-un vas mierea și apa până când obții un preparat omogen. Adaugă peste cele două ingrediente ceapă și usturoiul, apoi amestecă din nou. Acoperă vasul cu un tifon și lasă-l la temperatura camerei peste noapte. Dimineața când te-ai trezit, strecoară lichidul și astfel ai obținut siropul de tuse perfect. Se păstrează la frigider! 

Cum acţionează?

Mierea, ceapă, și usturoiul au, fiecare în parte, proprietăți antimicrobiene. în plus, mierea acționează precum un emolient, ceea ce înseamnă că reduce reflexul de tuse și calmează gâtul iritat. Se recomandă consumarea acestui amestec în stare crudă. Prin încălzire, acesta își pierde din proprietățile antimicrobiene, ceea ce îi reduce eficienţa. 

Mod de administrare:

-la adulți: 12-15 lingurițe pe zi, ori de câte ori este nevoie
 
-la copii: 7-8 lingurițe pe zi, ori de câte ori este nevoie 

Nu putem vorbi de contraindicații, întrucât acest sirop conține doar ingrediente naturale, însă bine ar fi să se respecte măsurile, iar în caz de diabet, este bine că acest remediu să fie evitat.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest