Nu te lasă DURERILE DE CAP? Cum să scapi de ele în doar 3 MINUTE, fără medicamente

 

Durerea de cap este una dintre cele mai des întâlnite afecţiuni şi poate să apară în orice moment al zilei. De cele mai multe ori, apelăm la medicamente analgezice pentru a calma durerea, dar nu întotdeauna acestea au efectul aşteptat.

Dacă te supără o migrenă puternică şi nu poţi scăpa de durere nici cu medicamente, este momentul să încerci o metodă foarte simplă şi naturală, care funcţionează în doar trei minute.

Această metodă constă în masarea pielii capului pentru a îmbunătăți fluxul sanguin către zonele cu probleme și a reduce stresul. Funcţionează mult mai bine şi repede decât medicamentele analgezice.

Masajul cu un prosop 

Procedeul este deosebit de eficient în îmbunătățirea circulației sângelui către regiunile capului și gâtului eliminând, astfel, durerea. în plus, masajul are efecte relaxante, conform site-ului secretele.com.

Cum se face acest masaj?

Mai întâi pregătește un prosop adecvat (nu foarte gros). Rulează prosopul de mai multe ori în spirală, până ce devine relativ rigid. Apoi apasă prosopul cu putere pe frunte.  Ţine-l bine cu ambele mâini. Mută-l din zona capului înspre gât și apoi înspre umeri. Mișcările trebuie să fie ritmice și lente, menținând o tensiune de apăsare crescută. Durată masajului trebuie să fie cuprinsă între 3 și 5 minute, timp în care durerea va ceda.

Dacă procedeul nu da rezultate, ia o pauză de 10 minute, apoi reia masajul. 

Este important de reținut faptul că cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap sunt crampele. Procedeul de masaj folosind un prosop rulat elimină aceste crampe, detensionând vertebrele încleștate din zonă cervicală. 

Îîn cazul durerilor de cap severe, metoda poate fi combinată cu un alt remediu bun:  Bea o cană de ceai de mentă. Ceaiul de mentă are efect calmant asupra vaselor sanguine, ceea ce înseamnă că durerile vor cedă mai repede.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest