Nu trebuie să reîncălziţi niciodată aceste alimente! Există riscul să vă intoxicaţi

 

Majoritatea oamenilor gătesc pentru mai multe zile, însă puţini ştiu că mâncarea reîncălzită poate să fie cu adevărat toxică. Există anumite alimente care îşi schimbă textura şi pierd proprietăţile nutritive.

După ce veţi citi acest articol vă veţi gândi de două ori înainte să mai încălziţi mâncarea făcută cu o zi în urmă, conform secretele.com.

Carnea de pui

La fel ca ciupercile, carnea reincalzita isi schimba compozitia proteinelor. Prin urmare, nu este recomandabila o reincalzire la temperaturi ridicate, a carnii de pui care contine mai multe proteine decat carnea rosie. Daca esti consumator de carne, mai bine o mananci rece decat sa o reincalzesti.

Cartoful

Cartoful este un aliment extrem de nutritiv pe care nu ar trebui sa il reincalzim pentru ca isi va pierde din proprietati, devenind chiar toxic. Manânca-l imediat dupa preparare sau chiar rece - atunci acesta are cel mai mare procent de amidon care iti va da acel sentiment de satietate pentru mai mult timp.

Spanacul

Spanacul este un aliment cu un procent ridicat de nitrati, care in momentul reincalzirii se transforma in nitriti. Acestea sunt potential cancerigeni pentru corpul uman. Asadar cel mai indicat ar fi sa mancati o mancare de spanac imediat dupa ce a fost facuta, pentru a va bucura de beneficiile spanacului.

Oua

Ouale sunt alimentele cu cel mai mare risc in momentul in care sunt reincalzite, intrucat acestea vor deveni toxice in momentul reincalzirii la temperaturi ridicate. Nu se aplica produselor alimentare in cazul in care ouale sunt folosite la prepararea sosurilor, ci se refera la felurile de mâncare in care sunt implicate oua fierte sau prajite.

L.F.

Foto: Hepta


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest