Nunta lui Ilie Năstase cu Ioana Simion, motivul scandalului de la Arhiepiscopia Tomisului! De ce nu aveau voie să se căsătorească în mănăstire

 

Pare că problemele se țin scai de Ilie Năstase și Ioana Simion! După ce au fost la un prag de divorț, fostul mare tenismen și bruneta au făcut un compromis și s-au căsătorit, zilele trecute, într-un cadru de poveste. Slujba de uniune a avut loc într-o mănăstire din județul Constanța, chiar dacă Patriarhia Română a interzis oficierea Tainei Nunții sau a Botezului în mănăstiri încă din anul 2013.

Mai mult decât atât, potrivit canoanelor bisericești, o persoană nu se poate căsători mai mult de trei ori religios, însă Ilie Năstase este deja la a cincea nuntă. Motiv pentru care preotul care a încălcat acest canon cu bună știință îi poate aduce caterisirea, adică excluderea din preoțime.

În cazul nunții lui Ilie Năstase și a Ioanei Simion ar putea exista nu una, ci două portițe de scăpare. "Pe de-o parte, e posibil ca Ilie Năstase să nu se fi cununat religios cu toate cele patru soții dinaintea celei din urmă, ci doar cu una sau două dintre ele, astfel că preotul care a oficiat căsătoria nu a luat în calcul căsătoriile civile. Urmând logica aceasta, care este total greșită, o persoană care se căsătorește de 10 ori civil poate fi cununat în biserică. Dar nu văd nicio logică pentru care o persoană care este creștină și se căsătorește civil de mai multe ori, dar nu religios, să fie considerată aptă canonic. Nu cred că un creștin poate fi considerat apt canonic să se cunune religios după ce s-a căsătorit civil de încă patru ori. Asta dacă nu cumva a fost căsătorit și religios cu cele dinainte", au declarat mai mulți preoți pentru G4Media.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest