Obiecte pe care să le ai cu tine, indiferent unde pleci în concediu

 

Pe cât de mare este entuziasmul când pleci în vacanță, pe atât de tare te enervezi când constați că ți-ai uitat acasă un lucru esențial. Dacă ai norocul să observi asta la scurt timp după ce ai plecat de acasă, poți să te întorci din drum și să te rogi să nu funcționeze superstiția, însă, când te trezești la sute de kilometri că îți lipsește ceva important, toată relaxarea se duce pe Apa Sâmbetei.

Pentru a te scuti de astfel de neplăceri, am realizat o listă cu obiectele care nu trebuie să-ți lipsească din bagaj oriunde te-ai duce; tot ce trebuie să ții minte este să citești cele ce urmează ori de câte ori pleci în concediu.

Portofelul cu banii și actele

Fără el, vacanța e ruinată, așa că, verifică de mai multe ori dacă îl ai la tine, înainte de a ieși pe ușă. E drept că banii poți să-i ții pe card, însă, fără actele de identitate, nu poți călători cu avionul, nu te poți caza sau închiria o mașină. Nu mai vorbim de permisul de conducere, talonul mașinii și asigurarea obligatorie, pe care trebuie să le ai la tine dacă pleci la drum cu mașina.

Telefonul și încărcătorul

Dacă ești genul care nu se desparte o clipă de telefon, sunt slabe șanse să nu îți dai seama repede că l-ai uitat acasă. Totuși, trebuie să te asiguri că ai luat și încărcătorul, ca să-l poți folosi. În funcție de destinația în care îți petreci concediul, este posibil ca în camera de hotel să existe alt tip de priză decât cel cu care suntem noi obișnuiți, iar atunci s-ar putea să nu te ajute cu nimic faptul că ți-ai luat încărcătorul, dacă nu ai și un adaptor.

Trusa de igienă personală

Nu e o problemă foarte mare dacă îți uiți acasă produsele de îngrijire personală, însăm poate fi cel puțin neplăcut să vrei să te speli dimineața pe dinți și să constați că nu ai periuță, sau să vrei să faci un duș și să nu găsești gelul. Înainte de a pleca de acasă, completează-ți trusa de igienă personală cu toate cele necesare, iar după ce o folosești ultima dată, așaz-o imediat în bagaje, să nu cumva să o uiți.

Medicamente și trusă de prim-ajutor

Deși, nimeni nu își dorește să aibă nevoie de ele în concediu, prezența în bagaje a câtorva medicamente și a unei truse de prim-ajutor este necesară. Dacă urmezi un tratament, asigură-te că ai pus în bagaje medicamentele necesare, mai ales, dacă este vorba despre medicamente eliberate pe rețetă, pe care nu le vei putea obține ușor din farmacii. Lista se completează cu niște antinevralgice, antitermice și medicamente pentru problemele digestive, care pot apărea oricând. Trusa de prim-ajutor trebuie să conțină niște comprese sterile, o sticluță cu dezinfectant, bandaj elastic, fașă de tifon, o foarfecă și câțiva plasturi. 

Încălțări de rezervă

Nu este recomandat să pleci într-o călătorie mai lungă cu o singură pereche de încălțări. De aceea, pe lângă șlapii sau sandalele de plajă, nu uita să iei în bagaj o pereche de încălțăminte de rezervă, pentru că nu știi ce se poate întâmpla și e mai bine să fii pregătit.

În funcție de modul în care preferi să-ți petreci vacanța, verifică dacă ai luat la tine lucrurile care îți vor face sejurul mai plăcută. Poate fi o carte pe care să o citești pe plajă, laptopul sau tableta, mingea, rolele, rachetele de badminton sau echipamentul de alergat.

Dacă ai bifat toate obiectele din lista de mai sus, poți pleca liniștit la drum fără grijă că ai uitat acasă ceva important.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest