ȘOFERII trebuie să facă asta până la venirea iernii!

 
Majoritatea soferilor lasă mereu pe ultima sută de metri pregătirile pentru adaptarea la condițiile de iarnă a autovehiculelor pe care le dețin. Cei care sunt prevăzători sunt scutiți de multe neplăceri și de multe costuri ulterioare. Deși AUTORITĂȚILE competente în domeniu înștiințează șoferii prin comunicate de presă și prin anunțuri de toate măsurile referitoare la adaptarea autovehicului la condițiile dificile de drum, foarte puțini se conformează și acționează în acest sens!
Șoferii trebuie să fie conștienți de faptul că iarna este foarte aproape și să se intereseze încă de pe acum de ÎNDATORIRILE lor și de posibilitățile pe care le au, pentru a putea conduce autovehiculul în siguranță pe toată durata iernii. 
Schimbarea BATERIEI, un act de prevenție
PREVENȚIA este un aspect care nu se referă numai la actul de a conduce, ci și la dotarea cu accesorii sau înlocuirea anumitor piese auto. Dintre toate componentele de la mașină care pot fi schimbate, bateriile auto se numără printre cele mai importante, în baza lor constând însăși funcționarea mașinii. O mașină căreia nu îi mai pornește motorul din cauza unei baterii prea slabe, poate rămâne înzăpezită și poate pune în PERICOL viața șoferilor și a persoanelor care se află în mașină!
În acest an a fost emisă o Hotărâre de Guvern, nr. 540/2016, pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1132/2008 privind regimul bateriilor și acumulatorilor și al deșeurilor provenite de la baterii și acumulatori.
 În această H.G. este specificat că producătorii de astfel de baterii și acumulatori auto trebuie să realizeze o rată de 45% de colectare a acestora până pe data de 26 septembrie a.c..
Așadar, termenul a expirat, ceea ce înseamnă că acești producatori care au respectat prevederile Hotărârii de Guvern au ajuns la aceste procente și au lansat în piață baterii NOI. 
Ce înseamnă acest lucru pentru șoferi? Faptul că au mai multe posibilități de achiziționare a unor baterii auto care să fie mai puțin poluante și care să dureze mai mult în timp. Este recomandat ca schimbarea bateriei auto să se efectueze ÎNAINTE ca semnele îmbătrânirii acesteia să devină vizibile ori să atragă atenția, iar acum este un moment numai bun pentru asta. 
Nimeni nu este șofer până nu cunoaște aceste SEMNE
Specialiștii Neobat.ro ne-au dezvăluit câteva semne de care trebuie să țineti cont:
Dacă electromotorul se învârte greu și pornirea durează mai mult timp decât în mod normal, acumulatorul auto trebuie schimbat. Dacă la VERIFICAREA bateriei se observă un nivel scăzut al electroliltului, o formă bombată sau un miros apăsător de sulf, atunci este semn că bateria trebuie înlocuită cu una nouă.
Un alt criteriu după care se stabilește înlocuirea sau păstrarea acesteia este perioada care a trecut de la ultima înlocuire. Dacă perioada se încheie tocmai în lunile de iarnă, recomandat este să nu se aștepte până atunci, și să se înlocuiască bateria cu una nouă, cât mai repede posibil, până în momentul venirii iernii!
Toți șoferii trebuie sa achizitioneze bateria potrivită masinii lor
Magazinul online Neobat.ro comercializează exclusiv baterii auto. Aceste produse vândute de echipa Neobat prin intermediul platformei online sunt baterii Bosch, Varta și Rombat, ceea ce înseamnă că sunt cele mai BUNE baterii de pe piață. Șoferii se pregătesc pentru iarnă si, din acest punct de vedere, trebuie să aleagă o baterie auto care prin caracteristicile sale se potrivește la perfecție cu particularitățile mașinilor conduse. 
Pentru ca șoferii să treacă peste condițiile grele cu ușurință este necesar ca, pe lângă măsurile privind antigelul, anvelopele de iarnă și ustensilele pentru degivrare și  îndepărtarea zăpezii de pe mașină, să se ÎNLOCUIASCĂ vechea baterie de curent cu una de generație nouă, aleasă în funcție de: 
·         capacitatea cilindrică a motorului și de combustibilul folosit la alimentare (așadar, de motorizare)
·         existența unor consumatori suplimentari de curent la mașină față de cei existenți din fabrică (caz în care se va alege o baterie auto de capacitate mai mare)
·         dimensiunile bateriei (lungime, lățime, înălțime)
·         polaritatea bateriei 
Se va ține cont, de asemenea, de regimul de exploatare a masinii aflate în posesie, dar acest lucru poate fi stabilit în cadrul unei consultații telefonice specializate oferite de consilierii echipei NEOBAT.RO.
 
 
 
 
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest