Orice creştin ortodox trebuie să ştie asta! TRADIŢIA populară de SFÂNTUL FOCA! Ce NU TREBUIE să faci astăzi

 

Calendarul sărbătorilor tradiţionale ale sezonului estival recunoscute şi însemnate ca date importante în calendarul creştin-ortodox este pe cale de a se încheia. De departe, luna iulie este cea mai bogată în manifestarea unor credinţe populare.

Foca face parte din categoria zilelor de peste an ce se bucură de mare atenţie şi cinstire. Legat de această sărbătoare oarecum surprinzător este faptul că cei care o ţin, chiar dacă nu frecventează des biserica , cunosc foarte bine semnificaţia sărbătorii, care cade pe 23 iulie, ba, mai mult, ceea ce trebuie să nu facă, mai ales, în această zi.

Să NU faci ASTA

Practic, sfântul trecut în calendarul creştin-ortodox astăzi, conform percepţiei populare, face parte din triada “Ilie, Pălie şi Foca”, altfel chiar de temut pentru tineri şi bătrâni, deopotrivă, conform monitorulsv.ro. Dacă despre Foca se zice că este cel care răspunde de incendiile şi arşiţa care pârjolesc câmpurile cu grâne, Ilie Pălie se crede că ar fi fratele, tatăl sau vizitiul Sfântului Ilie, sărbătoarea ţinându-se în popor tot de frica focului, dar şi a bolilor, cu puţin înaintea sărbătorii de astăzi.

L.F.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest