Orice femeie trebuie să ştie asta! Cât de des se fac spălăturile vaginale

 

Orice femeie trebuie să ştie acest lucru! Spălăturile vaginale sunt foarte importante, dar nici prea dese nu sunt recomandate. Cel mai important este să ai idee cum se fac şi cu ce.

Toaleta externă a organelor genitale trebuie efectuată zilnic în cadrul dușului, iar toaleta internă/spalaturile vaginale se face ocazional, în scop:

1. Curativ
 În cadrul unui tratament complex, la indicația medicului ginecolog, pentru diverse patologii specifice, folosind diverse soluții cu acțiune determinată pentru fiecare caz în parte.

2. Profilactic
Atunci când considerăm că au fost modificate condițiile igienei locale/echilibrului local intravaginal (ex: prezența suspiciunilor de contaminare accidentală a florei vaginale normale; contacte sexuale în condiții de igiena inadecvate; alte cazuri particulare la indicația medicului etc.)
 
În rest, spalaturile vaginale în exces, duc la perturbarea microflorei și echilibrului vaginal, fapt ce contribuie la diminuarea apărării locale și implicit la apariția unor infecții, ce pot pune în pericol sănătatea reproductivă a pacientei, conform sanatate.bzi.ro. În concluzie, prin spălături în exces și fără indicația medicului ginecolog, se poate obține un rezultat chiar opus celui dorit inițial.

L.F.

Foto: Hepta


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest