Orice femeie trebuie să ştie asta! Cum se face epilarea în zona inghinală fără a vărsa lacrimi de durere?

 

Femeile care nu apelează la un salon și decid să se epileze inghinal singure acasă, pot întâmpina probleme precum dureri și iritații. Află cum se face epilarea în zonă inghinala pentru a evită astfel de probleme. 

Epilarea inghinala este dureroasă pentru majoritatea femeilor care fac acest lucru singure acasă, mai ales din cauza faptului că cea mai recomandată metodă este folosirea de ceară fierbinte. Este o metodă ieftină, cu efecte pe termen lung și extrem de eficientă.

Cum se face epilarea în zonă inghinala fără a vărsa lacrimi de durere?

În primul rând, ar trebui să fie un proces consistent. Desigur, durerea va fi mai mare prima data când se execută acest tip de epilare, dar repetarea periodică a procesului va alină durerea treptat.
 
Se recomanda folosirea unei creme hidratante, care să nu conțină alcool sau parfum, pentru a alină durerea. Există creme speciale care se folosesc după epilare. Ele diminuează efectul iritant. Înainte de folosire, trebuiesc citite cu atenție instrucțiunile de aplicare pentru o astfel de cremă, mai ales dacă persoană în cauza nu știe dacă are alergii la vreunul din ingredientele produsului.
 
Perioada aleasă pentru epilarea inghinala contează și ea. Se recomanda că orice femeie să se epileze cu ceară în această zonă a două săptămâna după încheierea ciclului menstrual, deoarece această este perioadă în care zonă sensibilă este cea mai rezistentă la durere.

Pregăteşte-te din timp
 
Exfolierea pielii ajută foarte mult în cazul unei epilări inghinale. Exfolierea trebuie făcut în ziua dinainte și cea de după epilare.
 
O greșeală pe care multe femei o comit este aceea de a consideră că substanțele alcoolice sau cafeină ușurează durerea. În realitate, aceste lichide măresc sensibilitatea simțurilor și femeile devin mai susceptibile la durere.
 
În cel mai rău caz, un calmant ar trebui să indepartateze durerile cauzate de epilarea inghinala. Atenție: calmantul este recomandat doar atunci când durerea este aproape insuportabilă!
 
Chiar dacă este puțin mai dureroasă, epilarea inghinala cu ceară este cea mai eficientă metodă de a scăpa de părul nedorit: îl elimină de la rădăcină iar procesul de creștere al firelor noi este îngreunat. 

L.F.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest