Oricine trebuie să ştie asta! Ce se întâmplă în creierul tău atunci când simţi dorinţa sexuală

 

Întreținerea relațiilor sexuale își pune amprenta asupra creierului tău. Atracția față de o altă persoană se manifestă prin creșterea activității în amigdală, o masă de nuclei de formă unei migdale aflată în profunzimea lobului temporal, medial față de hipotalamus.

Acest lucru te încurajează să urmezi obiectul atracției și să îți arăți dorință. Schimbările chimice încep să apăra în creierul tău chiar înainte de a întreține relații sexuale. În timpul unui sărut, bărbatul transmite femeii testosteron prin intermediul salivei. Hormonul este responsabil de agresivitate și este asociat de foarte multe ori cu sexul.

Relațiile sexuale declanșează anumite reacții chimice în creier, diferite în funcție de gen. La bărbați, activitatea din amigdală este încetinita, odată ce nevoia este satisfăcută, iar întreagă frenezie din creier încetinește, conform sanatatebzi.com Femeile se află aproape într-o stare de panică atunci când întrețin relații sexuale și sunt pregătite pentru o situație intensă.

Activitatea în cortexul orbitofrontal, o zonă a creierului aflată chiar în spatele ochiului stâng, încetinește la femei în timpul sexului. Această parte a creierului este corelată cu dorință de autoevaluare. Astfel, în timp de întrețin relații sexuale femeile sunt capabile să se concentreze mai degrabă asupra actului în sine decât a felului în care arată în acest timp.

L.F.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest