Oricine trebuie să ştie asta! De ce este bine să mănânci pepenele la temperatura camerei şi nu din frigider

 

Pepenele verde este o delicatesă suculentă a verii. Îl servim mai mult pentru dulceaţa sa naturală şi efectul răcoritor şi hidratant şi mai puţin luăm în calcul beneficiile pe care acesta le are asupra sănătăţii.

Pepenele la temperatură frigiderului este mai răcoros, într-adevăr, dar știai că este și mai puțin nutritiv decât cel cald? Specialistiii Departamentului de Agricultura și de Alimentație din SUA anunța că pepenii menținuți la temperatură camerei conțin mai mulți nutrienți decât pepenii reci și cei proaspăt culeși.

Specialiștii au analizat în special nivelul carotenoidei din pepeni- antioxidanți care contraataca efectul nociv al soarelui și al chimicalelor. Pepenele verde este bogat în licopen, un antioxidant care da culoarea roșie specifică și ajută la prevenirea afecțiunilor de inimă și a cancerului.

În cadrul studiului întreprins, au fost testate câteva soiuri de pepene depozitați timp de 14 zile la temperaturi de 22 de grade Celsius, 15 grade Celsius și 5 grade Celsius. În comparație cu pepenii proaspăt culeși, pepenii depozitați la 22 de grade Celsius sunt mult mai plini de vitamine.

L.F.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest