"Otrava" pe care o mestecăm zilnic şi ne omoară fără să ştim! Se vinde în restaurante ca "ciorba caldă"

 

Deşi sună de speriat, chiar e de speriat! Există un ingredient pe care îl consumăm constant fără să ştim ce consecinţe există.

Ingredientul care îţi aduce moartea şi pe care-l consumi fără măcar să ştii ce îi poate pielea este prezent în majoritatea restaurantelor şi e deseori găsit în prepararea supelor şi a cărnii.

Conform Houseofhealth.us, glutamatul monosodic este o sare sodică din acidul glutamic, un aminoacid non-esenţial folosit de obicei ca aditiv alimentar. De asemenea, este folosit şi ca un alternativ al sării pentru a creşte şi mai mult aroma. Cu toate astea, acest ingredient este un "asasin silenţios".

Glutamatul monosodic provoacă creşterea apetitului şi obezitatea. Efectele lui stimulează celulele din creier, intră în sânge şi aduce schimbări în genele responsabile pentru simţul gustului. De asemenea, monosodiul glutamat este de găsit în salam, cremwrusti, hot dogi, chips-uri, conserve, bere, supe etc.

Dacă nu ne putem lipsi de acest ingredient cu care suntem inconştient alimentaţi, doza recomandată este de 15 grame pe zi pentru adulţi, în timp ce pentru copii este vorba de mai puţin de jumătate de gram.

Supradozarea cu acest ingredient se mai numeşte "sindromul restaurantului chinezesc" şi este asociată cu diverse afecţiuni: dureri de piept, migrene, turbulenţe vizuale, lipsa de energie şi dezechilibre hormonale.

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest