Pare greu de crezut, dar este adevărat! Ce se întâmplă în corpul femeilor când partenerul folosește prezervativul

 

Toată lumea ştie că prezervativul este una dintre cele mai eficiente metode contraceptive. De asemenea, mulţi oameni cred că acest diminueză plăcerea din timpul actului sexual, însă acesta este doar un mit, care a fost demolat de un sexolog american.

Chiar dacă pare greu de crezut, folosirea prezervativului are şi alte efecte benefice în afară de protecţia împotriva sarcinilor nedorite şi a bolilor cu transmitere sexuală. Astfel, sexologul Debby Herbenick susţine că folosirea prezervativului le ajută pe femei să ajungă mai rapid la orgasm.

Aşadar, cuplurile nu ar mai trebui să refuze să folosească prezervativul, de teamă că partidele de sex nu vor mai fi la fel de "fierbinţi".

Herbenick scrie că explicația pentru care femeile ajung mai rapid la orgasm dacă partenerul lor folosește prezervativ este în primul rând una de ordin psihologic, potrivit gândul.info. Astfel, femeile nu se mai tem de o sarcină nedorită, de o eventuală boală cu transmitere sexuală pe care o pot contacta și, în consecință, se bucură mai mult de actul în sine, sunt mai relaxate și pot ajunge mai rapid la orgasm. Cu toate acestea, Herbenick recomandă folosirea unui lubrifiant, pentru că orice urmă de disconfort să dispară.

Foto: Hepta

M.T.
 
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest