Patru moduri prin care îţi dai seama dacă ai toxine în organism

 

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că mediul în care trăim zilnic este foarte toxic, iar în timp, aceste lucru are efecte vizibile asupra organismului nostru. Suntem expuşi în fiecare la chimicalele lansate pe piață de marile industrii, industrii estimate la o valoare de peste 2,5 miliarde de euro.

În momentul în care o cantitate considerabilă de toxine se acumulează în organism, încep să apară diverse probleme de sănătate. Aceste substanţe intră în corp prin alimentaţie, prin aerul poluat pe care îl respirăm şi nu în ultimul rând, sunt absorbite chiar şi prin piele.

Iată patru semne de toxicitate mărită în organism, conform site-ului secretele.com.

- Constipație 

Evacuarea prin intestine reprezintă modul natural de eliminare a deșeurilor din organism. Dacă nu ai o evacuare eficientă care să se desfășoare în fiecare zi, toxinele sunt reabsorbite în sânge și asta îţi va afecta sănătatea. 

Respirația urât mirositoare 

Această problemă poate indică faptul că ficatul și colonul nu mai sunt capabile să elimine toxinele.

Sensibilitatea crescută la mirosuri 

Dacă ai reacții puternice atunci când miroşi parfumuri, fum sau alte mirosuri puternice, este posibil că organismul să fie supraîncărcat cu toxine. 

Excesul de greutate 

Dacă ai dificultăți în a pierde în greutate, acesta este semnul care îţi indică faptul că ai o alimentație greșită care este încărcate cu toxine. Unele toxine, cum ar fi dioxinele și pesticidele sunt stocate în celulele de grăsime. Atunci când organismul stochează o cantitate mare a acestor substanțe chimice nocive, se pierde controlul greutății. 

Simptomele de toxicitate 

Maladiile care pot rezulta în urmă intoxicării continue sunt prea numeroase pentru a le menționa, însă iată mai jos numai câteva dintre ele: 

- Suprasarcina toxică poate provocă dureri de cap, dureri articulare și erupții cutanate, împreună cu dificultăți de concentrare, pofte alimentare crescute și acnee.

- Bolile legate de toxicitatea din organism includ cancerul, depresia și tulburarea de deficit de atenție, dar și bolile autoimune și artrită.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest