Pensia înjositoare pe care o avea Draga Olteanu Matei, după o viață petrecută pe scenă!

 

Deși numele Draga Olteanu Matei este unul cu greutate în teatrul și cinematografia românească, actrița de comedie avea o pensie de-a dreptul jenantă, în ciuda zecilor de ani pe care și i-a petrecut pe scenă.   

Draga Olteanu Matei a murit marți noaptea la Spitalul „Sfântul Spiridon” din Iași, din cauza unor complicații care i-au agravat starea de sănătate. În ciuda eforturilor supraomenești depuse de medici, marea actriță de comedie a trecut în neființă și a lăsat în urmă foarte multe persoane care au apreciat-o și au iubit-o pentru talentul actoricesc.

Și chiar dacă era extrem de cunoscută în România, grație rolurilor pe care le-a interpretat și cu ajutorul cărora a pus zâmbete pe fețele tuturor privitorilor, Draga Olteanu Matei avea o pensie de rușine.

Pensia înjositoare a actriței Draga Olteanu Matei

Suma pe care actrița de comedie o încasa lunar era de 1.7000 de lei. La acești bani se adăugau cei pe care Draga Olteanu Matei îi câștiga din indemnizația oferită de UNITER. Uniunea îi oferea 2.500 de lei lunar drept indemnizație de merit pentru întreaga ei carieră artistică.

Pensia de care se „bucura” actrița era foarte mică, în comparație cu moștenirea culturală pe care aceasta a lăsat-o în urma ei. Din păcate, multe alte vedete au fost și sunt în aceste condiți. Printre ele s-au numărat și Stela Popescu (1.5000lei / lună), Tamara Buciuceanu Botez (1.700lei/ lună), Rodica Popescu Bitănescu (2.000lei/ lună), iar lista poate continua la nesfârșit.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest