Pepenele, fructul-vedetă al verii! De ce este bine să îl consumăm zilnic?

 

Pepenele este cel mai iubit fruct al verii. E delicios şi răcoritor. Dar ştiţi ce alte beneficii are această minune a naturii? Calităţile excepţionale ale acestui fruct ne recomandă consumul zilnic al acestuia. Şi asta o spun cercetătorii care l-au studiat cu atenţie.

Pepenele este extrem de sănătos şi aduce beneficii nebănuite asupra organismului. Conţine o cantitate mare de vitamina C şi ajută la combaterea formării de radicali liberi care cauzează cancerul, dar şi astmul. Deoarece conţine apă şi fibre, ajută la prevenirea constipaţiei şi asigură buna funcţionare a digestiei.

Pepenele roşu şi sucul său pot reduce durerile musculare date de contracţiile musculare cunoscute sub denumirea de "cârcei"  şi îmbunătăţeşte timpul de refacere după exerciţiile intensive ale sportivilor. Datorită conţinutului de vitamina A, pepenele este excelent pentru piele, dar şi pentru hidratarea părului.

De asemenea, poate fi un adevărat detoxifiant atunci când este folosit în cure de una sau două săptămâni, iar dacă rinichii nu funcţionează bine, pepenele poate fi de un real ajutor. Este un excelent răcoritor în lunile de vară şi previne deshidratarea.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest