Pistruiatul. Un copil mai mare decât Mihai Morar!

 
+2 click pentru
galerie

O generație întreagă îi are ca idoli în urma aparițiilor de la televizor. Așa este și cazul unul puști simpatic de vreo 10 ani. Băiatul are un zâmbet timid și vrea să devină peste ani și ani un al doilea Mihai Morar.

Prezentatorul tv a povestit pe contul de Facebook o întâmplare incredibilă. În rol principal este un băiețel ce ascunde în spatele unui zâmbet sincer o adevărată poveste de viată tristă.

"Mă pregăteam pentru micul dejun. Era deja ora prânzului, coborâsem în restaurantul hotelului după Carnavalul pe care îl prezentasem azi-noapte. Îmi sorbeam cafeaua cu gânduri când s-a apropiat de mine un puști slab, pe la vreo 10 ani, însoțit de bunica lui: ''Domnul Morar, ce bucurie să vă vadă! El își dorește să ajunga la fel ca dumneavoastră atunci când va crește mare!''

Copilul era prea timid ca să mai spună ceva. Până și ochii și-i ascundea după o caciulă trasă peste toată fruntea lui înaltă. ''I-ați face o mare bucurie acestui copil dacă ați vrea să faceți o poza cu el!'' Până la urma, n-am refuzat să fac poze nici cu borfați, pușcăriași, prostituate sau politicieni, de ce aș refuza un copil care, nu numai că își vede viitorul prin mine, dar prin care imi văd și eu trecutul...?

"Hai, Pistruiatule, dă-ți căciula jos și vino să facem poză!'' ii zic. Bunica, îmbrăcată în negru, îi aranjează bretonul nepoțelului într-o parte, stăm la câteva poze, îi urez să se facă mare, dar să rămână bun, și mă întorc la cafeaua mea cu gânduri. Bunica, și ea emoționată, îmi mulțumește: ''Nu vă imaginați cât de bucuros o să fie, azi e ziua lui!''

Mă ridic din nou, îi spun ''La mulți ani, Pistruiatule…'', dar bunica se apropie de urechea mea și îmi șoptește: ''E ziua lui…Și azi, de ziua lui, săracul, am îngropat-o pe maică-sa! '' A fost momentul ala când nu mai vrei să auzi nimic altceva, când îți dai seama că gândurile tale sunt nimicuri, când, pur și simplu, oricâtă experiență de comunicare ai avea, îți dau lacrimile și nu mai știi ce să spui.

Până să mă dezmeticesc, pistruiatul, bunica și celelalte rude aflate la pomană s-au făcut nevăzuți. O iau la fugă prin restaurant și reușesc să îi prind în parcare și îl strig: ''Pistruiatule, pot să fac o poză cu tine de ziua ta?'' Bunica lui repeta același refren: ''L-ați făcut fericit! Mama lui nici măcar nu era lângă el când a murit. Era la munca în Spania…''

Câteva zeci de minute după ce a plecat mi-au răsunat în minte doar cuvintele bătrânei: ''El își dorește să ajungă la fel ca dumneavoastră când va crește mare….'' Cum vine asta? ''Când va crește mare…'' Se spune că realizam că ne-am facut mari atunci când rămânem fără mamă. Pistruiatul acesta timid e deja mai mare decât mine" , a scris realizatorul tv.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest