Prăjitura duo: o faci într-o oră și-ți rupe inima în ”duo”

 
+2 click pentru
galerie

O prăjitură așa frumoasă ca aceea din fotografie pare greu de făcut. Dar ce-ai spune dacă ți-am arăta cum s-o faci în doar o oră?

Prăjitura duo este deliciul pe care-l aștepți ca încălzire pentru bunătățile pe care le pregătești de Crăciun și încălzirea pentru cozonac. Nu-i așa că arată de-a dreptul apetisant? Ei, noi avem ingredientele pentru 25 de porții și instrucțiuni care să te ajute să o prepari în doar 60 de minute de la retetemerisor.ro.

De ce ai nevoie:
Pentru foi

  • 4 gălbenușuri de ou
  • 150g zahăr
  • 150ml ulei
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingură oțet
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiolă esență de vanilie (2ml)
  • 1 fiolă esență de rom (2ml)
  • 850g făină

Pentru creme

  • 6 gălbenușuri de ou
  • 150g zahăr
  • 1500ml lapte
  • 250g făină
  • 100g ciocolată neagră cu concentrație 74%
  • 100g ciocolată albă
  • 250g unt (82%)
  • 1 praf sare
  • 1 fiolă esență de vanilie (2ml)
  • 1 fiolă esență de rom (2ml)

NOTĂ: Servește 24 de porții / Timp de preparare: 60 minute.

Instrucțiuni de preparare
Freacă într-un bol gălbenușurile cu praf de sare și zahăr apoi adaugă pe rând: uleiul, laptele, bicarbonatul stins în oțet, praful de copt cernut împreună cu 100g din făină și omogenizează după fiecare adaos
Împarte compoziția în două
Adaugă într-una dintre părți esența de vanilie și 400g de făină, iar în cealaltă adaugă esența de rom, cantitatea specifică de cacao și 350g făină
Făina se adaugă treptat și se amestecă bine aluatul rezultat, la început cu telul sau mixerul, apoi cu mâinile înfăinate
Trebuie să te oprești din a adăuga făină atunci când aluatul nu se mai lipește de mâini
Lasă aluaturile obținute să ”se odihnească” timp de 10-15 minute apoi împarte-le în câte două foi pe care să le coci pe dosul tăvii în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru câte 3-5 minute
În ceea ce privește crema, amestecă gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul până devin spumoase, apoi diluează-le cu 100ml lapte rece și adaugă făina, omogenizând bine compoziția
Restul de lapte îl vom adăuga treptat, fierbinte, amestecând intens și se lasă crema la fiert până se îngroașă asemeni unei budinci, amestecând constant pentru a feri compoziția de lipire
Împarte compoziția în două părți (dacă vrei mai multă ciocolată de exemplu, părțile pot fi inegale)
În una dintre părți adaugă esență de rom și ciocolată neagră, topită alături de 125g unt
În cealaltă parte pune esența de vanilie și ciocolata albă, topită alături de 125g unt
Omogenizează bine cremele. Ciocolata trebuie să fie adăugată fierbinte
Lasă cremele să se tempereze și întinde-le pe foile coapte pe dosul tăvii
La sfârșit, acoperă prăjitura cu o folie alimentară și pune o greuate deasupra, apoi las-o la frigider 4-5 ore cel puțin, pentru a presa prăjitura.
Pudrează cu zahăr și poftă bună!

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest