Pregăteşte-ţi picioarele pentru vară! Încearcă cele mai eficiente remedii naturale pentru călcâiele crăpate

 

Vara este foarte aproape, iar în scurt timp vei trece la sandale, pantofi decupaţi şi în tot felul de încălţări care îţi vor descoperi laba piciorului cât mai mult. Nu sunt puţine persoanele care se confruntă cu problema căcâielor crăpate şi a pielii uscate de pe tălpi, iar pe lângă aspectul lor inestetic, acestea creează şi un disconfort fizic.

Dacă nu îţi tratezi la timp călcâiele crăpate, există riscul ca acesteas să se transforme în boli mai grave. De asemenea, pielea poate să sângereze, iar în acest caz, durerile pot fi greu de suportat. Încearcă câteva remedii naturale care te vor ajuta să scapi de problema călcâielor crăpate, conform site-ului sanatate.bzi.ro.

Lămâie, apa de trandafiri și glicerină 

Combină o linguriță de suc de lămâie, o linguriță de glicerină pură și o linguriță de apa de trandafiri. Masează-ţi călcâiele înainte de culcare cu această soluție, până intră în piele, apoi pune în picioare o pereche de șosete de bumbac și lasă să acționeze peste noapte. A două zi, clăteşte-te.

Ulei vegetal 

Acest lucru va poate ajută cu adevărat. Uleiul vegetal înmoaie călcâiele uscate instantaneu și elimină toate celulele moarte ale pielii. Masează ușor uleiul pe zonele afectate, pune-ţi șosete de bumbac și stai așa peste noapte. Clăteşte-te dimineața următoare. Pentru rezultate optime, se repetă tratamentul de mai multe ori. 

Banană și avocado 

Poţi folosi orice fruct pentru a trata călcâiele uscate, dar bananele au proprietăți puternice de vindecare. Pasta de banane coapte va elimina celulele moarte și repară crăpăturile. Aplică o banană pasată pe zona afectată și lasă să acționeze 10 minute. Rezultatele vor fi uimitoare. Pentru rezultate optime, încearcă şi masca de banane cu avocado. Face minuni pentru pielea uscată. 

Vaselină și suc de lămâie 

Combină sucul unei lămâi cu o linguriță de vaselină. Masează-ţi călcâiele cu această pastă până este absorbită. Fă tratamentul zilnic, până starea se va îmbunătăți. 

Parafină 

Ceară de parafină este cel mai bun remediu pentru călcâiele deteriorate. Combin-o cu ulei de cocoș. Amestecul se topește la bain marie, se răcește 15-20 de minute, apoi se aplică pe zonă afectată. Pentru rezultate optime, păstrează-l pe timpul nopții. 

Miere 

Se dizolvă o ceașca de miere în apa caldă și se înmoaie picioarele timp de 15 minute. Masează picioarele pentru a înmuia pielea. 

Făină de orez 

Combină 2-3 linguri de făină de orez, câteva linguri de miere, un măr râs și un pic de ulei de măsline. Aplică amestecul pe călcâiele crăpate și lasă-l timp de 10 minute. Clăteşte-te bine.  

Uleiul de măsline

Spală-ți picioarele și curaţă călcâiele cu o piatră ponce, apoi aplică pe talpă ulei din belșug. Încălță o pereche groasă de șosete și lasă tratamentul să acționeze pe tot parcursul nopții. Dimineața, vei observa deja primele efecte - pielea călcâielor va fi mai moale. Repetă acest procedeu timp de câteva zile, până când afecțiune se va vindecă. 

Masca cu ovăz 

Combină o lingură de fulgi de ovăz sub formă de pulbere și ulei de jojoba într-o pastă groasă. Aplică pe călcâiele crăpate și lasă să acționeze timp de o oră. Clăteşte bine. Pentru rezultate optime, face tratamentul în fiecare zi. 

Ulei de susan 

Masează-ţi picioarele cu ulei de susan în fiecare seară, înainte de culcare, până când uleiul este absorbit. Repetă în fiecare seară până când observi o îmbunătățire.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest