Prin ce metode se poate indeparta frica de stomatolog?

 

Incepand de la copii si pana la adulti, aproape ca nu exista persoana care sa nu fie inspaimantata numai la gandul catre trebuie sa faca o vizita medicului dentist.

Uneori din lispa de educatie, alteori din delasare si chiar motive financiare, foarte multi oameni amana sa isi efectueze un control de rutina.

Oricat de greu ar fi de crezut, astazi nimic nu mai aminteste de toate experientele neplacute care odinioara au generat in masa dentofobia. Din fericire, tehnologia dentara se bucura de evolutie si indiferent daca ne referim la aparatura sau procedurile de lucru, toate sunt supuse performantelor si abordarilor care nu implica durere nici pe parcursul interventiilor si nici dupa finalizarea lor.

Iata 3 metode care te pot ajuta sa indepartezi frica de stomatolog, dupa cum urmeaza:

Informare corecta din surse de incredere

Inainte de a trece pragul unui cabinet stomatologic este bine sa iti cauti toate informatiile de care ai nevoie: incepand de la serviciile pe care le pun la dispozitie, aparatura cu care lucreaza si pana la medici si recomandari, respectiv testimoniale din partea pacientilor existenti.

De cele mai multe ori acest prim pas, ajuta sa iti faci o idee asupra mediului in care probabil urmeaza sa iti efectuezi cateva interventii si sa iti rezolvi o situatie mai putin placuta in care te afli. E important sa faci un research cat mai aplicat, sa te interesezi despre cat mai multe clinici, iar ulterior sa iti faci o lista din care sa alegi in functie de nevoile si necesitatile tale. Nu ar strica nici sa ceri recomandari din partea apropiatilor care au beneficiat deja de servicii de calitate. In acest fel, vei avea mai multa liniste si incredere infaptul ca te vei lasa pe maini bune.

De exemplu, un implant dentar la Dental Progress este solutia care te va apropia de zambetul perfect si iti va reda increderea in tine. Implanturile utilizate in clinica sunt de renume mondial, de cea mai buna calitate, din cel mai pur titan, de gradul 5 si sunt tratate astfel incat organismul sa le perceapa ca pe o radacina dentara si nu ca pe un corp strain.

Discutii deschise cu medicul stomatolog

Daca aceasta prima etapa a fost finalizata cu succes si ai deja o intrevedere cu medicul care se va ocupa de tine, comunica deschis in cadrul consultatiei. Cere detalii cu informatii aplicate cu privire la tehnologiile care iti pot rezolva problemele si nu in ultimul rand, care sunt etapele care compun schema de tratament.

Odata ce esti pus la curent cu tot ceea ce urmeaza si ales alaturi de medic cea mai potrivita solutie, este important sa te relaxezi si sa ai incredere ca totul se va termina cu bine.

Gandul indreptat catre aspectele pozitive

La fel de important este sa ai o gandire care este indreptata catre obtinerea celor mai bune rezultate. In primul rand starea de sanatate se va imbunatati, apoi respiratia nu va mai avea de suferit, iar in cele dinurma, dintii vor fi frumosi si stralucitori.

Mai mult decat atat, vei evita complicatiile, bucurandu-te de confort si un zambet plin de vitalitate.


 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews