Pui la rotisor umplut cu mere și ceapă

 
+2 click pentru
galerie

Rețeta pe care o propunem astăzi nu va avea culoarea preparatelor similare din comerț, pentru că nu vom folosit condimentele și coloranții deloc benefici folosiți în rotiserii și restaurante, dar garantăm că puiul la rotisor umplut cu mere și ceapă va fi savuros!

Vom folosi pentru preparare funcția de rotiserie a Friteuzei Supreme Hot Air Fryer din gama ReTaste . Astfel, vom scapa de excesul de căldură degajat de cuptor, iar carnea se va rumeni uniform într-un timp mai scurt.

Fiind un pui fraged de curte vom folosi timpul presetat de 45 de minute, dar se poate prelugi durata, în cazul în care carnea nu este suficient de bine gătită. Foarte fraged va ieși la interior, iar merele și ceapa cu care îl vom umple, vor conferi puiului o aromă tare plăcută.

Ingrediente:

  • 1 pui (aprox. 1,5 kg)
  • 1 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper
  • 1 linguriță boia de ardei, afumată
  • 1/2 linguriță cimbru uscat
  • 1/2 linguriță busuioc uscat
  • 1/4 linguriță rozmarin uscat
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură ulei
  • 5 căței de usturoi
  • 1 ceapă roșie
  • 1 măr
  • 1 crenguță de roșii cherry

Mod de preparare:

Pregătim mai întâi mixul de condimente.

Curățăm 2 căței de usturoi, îi pisăm cu sare și îi frecăm cu ulei, ca pentru mujdei. Adăugăm restul condimentelor și zeama de la 1/2 lămâie și vom obține o pastă cu care masăm puiul pe interior și exterior.

Masăm puiul și pe sub pielea de pe piept, introducând cu grijă degetele pe sub piele. Punem puiul într-un vas cu capac și îl dăm la frigider pentru cel puțin o oră, să se întrepătrundă aromele.

Curățăm ceapa și o tocăm sferturi, iar merele le feliem și le îndepărtăm cotoarele. Umplem puiul cu felii de ceapă și mere, înfigem țepușa pentru rotisare în interiorul puiului și îi atașăm furcile de susținere la capete.

Introducem puiul în friteuză, așezând capetele țepușei în locurile destinate rotisării. Ne asigurăm că tava de colectare este așezată la baza friteuzei.

Conectăm friteuza la sursa de curent și setăm funcția de rotisare pentru valorile implicite (200 de grade și 45 de minute).

În ultimele 12 minute, am introdus și crenguța de roșii cherry, o crenguță de rozmarin, 3 căței de usturoi, necurățați și câteva frunze de busuioc, pe care le-am așezat pe tava de colectare.

Servim puiul alături de garnitura preferată și îngredientele preparate împreună cu acesta.

Roșiile, usturoiul și merele, coapte, se pot pasa și realiza un sos delicios, sau se pot servi ca atare, chiar și ceapa coaptă este delicioasă.

Friteuza Supreme Hot Air Fryer și-a facut exemplar treaba, așa că merită investit într-un aparat inteligent care se va dovedi o adevărată comoară în bucătărie!


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest