Rapid şi fără efort! Cum scoţi mirosul neplăcut din încălţăminte

 

Încălţămintea este foarte importantă în ţinuta noastră, mai ales când dăm bani grei pe ea. Îţi place o pereche de pantofi şi nu vrei să renunţi la ea, chiar dacă a căpătat un miros neplăcut în interior? Îţi dezvăluim câteva metode de a scăpa de această problemă.

În primul rând trebuie să cumperi încălţăminte de calitate, care să aibă căptuşala tot din piele. Mai mult, poartă ciorapi din bumbac, pentru ca piciorul să nu transpire şi să nu dezvolte o ciupercă.

Metode de a scoate mirosul neplăcut din pantofi

1. Încearcă să foloseşti o pudră de talc. Este o metodă veche recomandată încă de străbunei. Pe lângă pudra de talc, află că şi bicarbonatul de sodiu este o metodă excelentă pentru a îndepărta mirosul neplăcut din încălţăminte. Toarnă bicarbonat  în pantofi şi  lasă peste noapte să acţioneze.

2. Un alt mod de a face faţă mirosului este oţetul alb. Înmoaie o pereche de şosete în oţet alb şi pune-le în interiorul pantofilor. După care pune pantofii într-o pungă de plastic şi lasă-i aşa 24 de ore. Apoi scoate pantofii, îndepărtează şosetele şi lasă încălţămintea timp de opt ore într-o zonă ventilată.

3. O altă metodă foarte eficientă pentru îndepărtarea mirosului, este ziarul mototolit şi vanilia. Ia un ziar pentru a-l băga în pantofi, dar înainte de a-l pune în interior, stropeşte-l cu vanilie. Ziarul va absorbi mirosul încet şi va adăuga aroma de vanilie. Ca să ai rezultate bune, atunci lasă hârtia să acţioneze în interiorul pantofilor timp de o zi.

4. Boabele de cafea absorb mirosurile şi împrospătează pantofii datorită gustului său. Pune un pahar de cafea măcinată în faţa pantofului. După care lasă să acţioneze timp de 24-48 de ore. La fel poţi face şi cu plicurile de ceai negru.

Dacă mirosul persistă, atunci mergi la un medic pentru că s-ar putea să ai o ciupercă a piciorului, iar din cauza aceasta mirosul neplăcut din încălţăminte persistă.

L.F.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest