Regiune de poveste! Cum a arată locul în care oamenii trăiesc 100 de ani?

 

Cu totii vrem să trăim cât mai mult, să fim fericiţi şi feriţi de boli. Să ştiţi că se poate. Există un loc în Europa unde oamenii trăiesc până la 100 de ani. 

Vrem să trăim cât mai mult. Pentru asta facem sport, încercăm să avem grijă ce mâncăm, chiar dacă înseamnă de multe ori un efort supraomenesc din cauza lipsei de timp. Dar să ştiţi că asta nu ne garantează o viaţă mai bună sau mai îndelungată. Cel puţin aşa spun cercetătorii. Ar trebui să fim atenţi la lucrurile simple din viaţa noastră.

Aşa cum fac locuitorii din satele răspândite pe crestele munţilor de pe insula italiană Sardinia. Această regiune a fost inclusă de experţi între aşa-numitele „zone albastre", unde oamenii trăiesc mult şi puţini suferă de boli cronice. În cele 14 sate trăiesc 21 de oameni ce au împlinit vârsta de 100 de ani, populaţia totală fiind de 10.000 de locuitori.

Ca o comparaţie vă spun că doar 4 din 10.000 de americani ajung la aceată vârstă. Specialiştii au ajuns la concluzia că oamenii din aceste regiuni mănâncă mai ales fructe, legume şi cereale, în timp ce carnea este consumată de doar cinci ori pe lună. Locuitorii fac efort fizic, dar nu la sala de fitness. Merg pe jos până la magazin sau până la casele vecinilor, taie lemne sau se ocupă de alte treburi gospodăreşti. De asemenea,  locuitorii insulei italiene sunt foarte sociabili, petrec mult timp împreună şi se ajută reciproc. 

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest