Renovare baie - sfaturi utile pentru cheltuieli reduse

 

Atunci când vrei să îți renovezi baia, probabil că te gândești, încă de la început, ce cheltuieli imense va presupune aceasta activitate. Doar va trebui să o iei de la zero și să schimbi totul, nu-i așa?

Ei bine, deși ai putea investi foarte mult în renovări și reparații, există câteva modalități foarte eficiente și inteligente de a renova. Află-le în continuare și pune-le în practică pentru a-ți renova baia rapid, simplu și economisind sume importante de bani.

1. Nu muta țevile

Dacă dorești să modifici poziția actuală a țevilor de alimentare cu apă sau a celor de drenare ori scurgere, va trebui să te gândești foarte bine în prealabil. Cel mai probabil, va fi nevoie să găurești pereții, să faci măsurători exacte și să te asiguri că lucrezi cu o  echipa de profesioniști. Toate aceste lucruri nu te vor ajuta deloc să economisești, ci din contră.

Mutarea tuturor țevilor din baie presupune zile sau chiar săptămâni întregi de efort fizic, cheltuieli maxime și, nu în ultimul rând, cantități enorme de stres și disconfort.

De aceea, este indicat să știi că renovarea băii nu trebuie să implice neapărat acest pas. Poți, la fel de bine, să schimbi doar câteva dintre obiectele sanitare și să alegi, în locul celor actuale, unele noi care se potrivesc cu țevile deja montate în baia ta.

Pe piață există sute de opțiuni de chiuvete, căzi, cabine de duș și toalete, astfel că este imposibil să nu găsești ceva potrivit cu țevile și pe gustul tău.

2. Recondiționează vechiul mobilier

Când vine vorba despre renovare, este evident că te gândești la cumpărarea unor noi piese de mobilier, pentru a schimba total aspectul încăperii.

Totuși, poți obține același efect prin recondiționarea mobilierului pe care deja îl ai. Nu îți trebuie decât câteva materiale de construcții și o oră sau două pe zi, într-un weekend liber.

Iată câteva idei perfecte pentru recondiționarea vechiului mobilier:

  • Schimbă ramele oglinzii

Cu siguranță, ai o oglindă destul de mare în baie, de care te-ai plictisit și pe care ai vrea să o schimbi cu un model mai modern. Pentru a economisi, verifică dacă oglinda poate fi scoasă din rama actuală. Dacă o poți îndepărta, nu va fi nevoie decât să alegi rame noi, în ultimele trenduri de design interior. Baia ta va căpăta instantaneu altă atmosferă!

  • Modifică dulapurile

Spațiile de depozitare din baie pot fi foarte ușor recondiționate, mai ales dacă sunt fabricate din lemn. Este suficient să cureți suprafața, să folosești un șmirghel, apoi să vopsești și să locuiești dulapul într-o nouă culoare. Dacă vrei, poți chiar picta ușile, pentru a obține o baie vintage, cu design artistic și original.

  • Schimbă capacul și colacul de WC

Dacă vrei să creezi un aer fresh în baie, nu este nevoie să înlocuiești cu totul vasul de toaletă. Curăță-l foarte bine, folosește produse profesionale și apoi cumpără un colac și un capac nou. Rezultatul va fi unul wow, iar investiția va fi una minimă!

3. Vopsește gresia și faianța, în loc să le schimbi

Știai că faianța și gresia din baie pot fi vopsite? Este adevărat. Cu doar un strat de vopsea de calitate poți reda camerei un aspect nou-nouț, ca atunci când ai fi schimbat complet designul.

Poți transforma vopsirea gresiei și a faianței într-un proiect DIY (do-it-yourself), de care să te ocupi singur sau împreună cu prietenii sau copiii. Vei avea nevoie doar de pensulele potrivite, vopseaua în nuanța pe care ți-o dorești, puțină răbdare și atenție.

Urmează fiecare pas dintre cei prezentați mai sus și inovează, acolo unde simți nevoia. Vei fi surprins să descoperi că renovarea băii poate fi un proiect foarte plăcut, care te va costa foarte puțin și, în plus, baia ta va căpăta o notă personală.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest