Rețeta simplă şi delicioasă: cheesecake cu ciocolată și vanilie, fără coacere!

 

Dacă nu eşti printre persoanele care țin dietă, te sfătuim să încerci un desert rapid, ușor de preparat și al naibii de delicios: cheesecake cu biscuiți de vanilie și ciocolată.

Ai nevoie de:

  • 36 biscuiți tip sandwich cu ciocolată și vanilie
  • 5 linguri de unt topit
  • 800g de brânză cremă
  • 1/3 cană de zahăr
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • 1 cană de lapte călduț
  • 8 grame de gelatină

Porții: 6-8

Preparare:

  • Separă crema de biscuiți în două boluri diferite
  • Pune partea de aluat a biscuiților într-o pungă de plastică și zdrobește-i până devin un praf. Pentru asta poți folosi făcăleț
  • Salvează jumătate de cană de firimituri de biscuiți, iar pe restul așează-i și nivelează-i pe 9 inci înălțime într-o oală (câteva degete)
  • Într-o oală mică pusă pe foc mic amestecă crema de brânză, zahăr, crema biscuiților și extractul de vanilie. Amestecă până devine omogen
  • Într-un recipient de măsurare amestecă laptele și gelatina până se dizolvă. Pune apoi această compoziție în oala cu brânză, amestecând constant până ce începe să facă balonașe, apoi ia oala de pe foc.
  • Toarnă mixtura peste stratul de firimituri de biscuiți și nivelează cu spatula
  • Pune deasupra firimiturile rămase de la biscuiți, (jumătate de cană, cum am precizat) și nivelează.
  • Pune prăjitura la frigider pentru cel puțin patru ore.
  • Taie și servește!

Poftă bună!

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest