REŢETA MATINALĂ: MARŢI - Cum să faci cel mai bun desert turcesc? Halvaua de griş face furori!

 
+2 click pentru
galerie

Dacă aveai poftă de ceva dulce sau chiar de halva, Raluca Dumitru a gătit astăzi pentru tine halva turcească!

Ingrediente:

  • 400 ml lapte
  • 400 ml apa
  • 1 baton scortisora
  • 7 boabe cardamom
  • 300 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 300 gr gris
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 150 gr nuca tocata marunt cu cutitul (sau fistic, migdale, pinoli)

Cum se prepară?

  1. Pune la fiert laptele cu apa alături de 150g de zahăr şi arome până ce zahărul se dizolvă
  2. Scoate aromele din lapte şi ţine laptele fierbinte pe foc mic până ai nevoie de el
  3. Amestecă restul de zahăr cu scorţişoară măcinată
  4. Topeşte untul şi adaugă grişul într-o tigaie mai largă
  5. Amestecă până devine ca un nisip umed şi prăjeşte la foc mediu până grişul devine auriu-roz
  6. Adaugă 100g de nucă şi mai prăjeşte încă cinci minute
  7. Toarnă laptele aromat fierbinte, amestecaţi rapid până la uniformizare, fără să rămână cocoloaşe
  8. Fierbe grişul amestecând rar până ce tot laptele este absorbit şi până ce compoziţia devine ca o mămăligă moale
  9. Adaugă zahărul aromat cu scorţişoară
  10. Omogenizează şi mai lasă la fiert, amestecă des până compoziţia devine uşor nisipoasă şi se desprinde de pereţii vasului
  11. Pune compoziţia într-o tavă în care ai pus deja hârtie de copt
  12. Nivelează cu fundul unui pahar
  13. Presară restul de 50g de nucă şi apasă uşor
  14. Lasă la răcit
  15. Pudrează cu scorţişoară măcinată sau zahăr
  16. Taie în cuburi halvaua
  17. Poate fi servită cu un pahar de lapte

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest