Dacă aveai poftă de ceva dulce sau chiar de halva, Raluca Dumitru a gătit astăzi pentru tine halva turcească!
Ingrediente:
articolul continua dupa recomandari
- 400 ml lapte
- 400 ml apa
- 1 baton scortisora
- 7 boabe cardamom
- 300 gr zahar
- 100 gr unt
- 300 gr gris
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 150 gr nuca tocata marunt cu cutitul (sau fistic, migdale, pinoli)
Cum se prepară?
- Pune la fiert laptele cu apa alături de 150g de zahăr şi arome până ce zahărul se dizolvă
- Scoate aromele din lapte şi ţine laptele fierbinte pe foc mic până ai nevoie de el
- Amestecă restul de zahăr cu scorţişoară măcinată
- Topeşte untul şi adaugă grişul într-o tigaie mai largă
- Amestecă până devine ca un nisip umed şi prăjeşte la foc mediu până grişul devine auriu-roz
- Adaugă 100g de nucă şi mai prăjeşte încă cinci minute
- Toarnă laptele aromat fierbinte, amestecaţi rapid până la uniformizare, fără să rămână cocoloaşe
- Fierbe grişul amestecând rar până ce tot laptele este absorbit şi până ce compoziţia devine ca o mămăligă moale
- Adaugă zahărul aromat cu scorţişoară
- Omogenizează şi mai lasă la fiert, amestecă des până compoziţia devine uşor nisipoasă şi se desprinde de pereţii vasului
- Pune compoziţia într-o tavă în care ai pus deja hârtie de copt
- Nivelează cu fundul unui pahar
- Presară restul de 50g de nucă şi apasă uşor
- Lasă la răcit
- Pudrează cu scorţişoară măcinată sau zahăr
- Taie în cuburi halvaua
- Poate fi servită cu un pahar de lapte
A.C.
⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc