Rețetă rapidă de foietaj cu ciocolată

 
+2 click pentru
galerie

Pe cât de simplu și rapid, pe atât de bun este acest desert Foietaj cu ciocolată! Poți folosi ciocolata preferată, albă sau neagră, dar și aluat foietaj pregătit rapid în casă.

Cu doar două ingrediente și cu ajutorul formelor de congelator pentru cuburi de gheață, putem pregăti rapid un desert delicios, pentru atunci când nu avem prea mult timp sau chef de stat în bucătărie.

Pentru ca aluatul să se coacă uniform și foietajul să fie fraged folosim Friteuza Supreme Hot Air Fryer, o adevărată minune în bucătărie.

Ingrediente:

  • 400 gr aluat foietaj
  • 300 gr ciocolată, tabletă

Mod de preparare:

Lăsăm aluatul foietaj să se decongeleze, atât cât să-l putem întinde cu ușurință. Luăm una sau două forme pentru cuburi de gheață și decupăm aluatul după dimensiunile lor, dar dublu. Așezăm un capăt al aluatului deasupra formelor pentru cuburi de gheață și cu degetele îl împingem ușor și în interiorul acestora, să poată lua forma lor. Rupem ciocolata în bucăți, pe care le așezăm în interiorul formelor.

Ungem cu apă aluatul de jur împrejurul bucăților de ciocolată și aducem peste acestea partea de aluat liberă. Presăm cu degetele aluatul pe margini și printre bucățile de ciocolată, pentru a se lipi cele două părți de aluat.

Răsturnăm foietajul cu ciocolată pe o suprafață plană, îndepărtăm formele și decupăm aluatul pe lângă bucățile de ciocolată. Așezăm bucățile de foietaj cu ciocolată în tava friteuzei, pe hârtie de copt și introducem tava în friteuză, pe raftul din mijloc.

Pornim friteuza și setăm funcția ”aluat” pentru temperatura și timpul presetate 175 de grade/30 de minute. Nu sunt necesare decât 15 minute pentru coacere, în intervalul de 30 minute putem coace doua tăvi.

Poftă bună!


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest
SpyNews