Revoltă în penitenciar! Deţinuţii cer demiterea conducerii

 

Revoltă  fără precedent la penitenciarul Iaşi! Toţi angajaţii au fost chemaţi pentru a aplana conflictul. Deţinuţii au ameninţat conducerea unităţii.

Deţinuţii de la penitenciarul de maximă siguranţă Iaşi îşi strigă nemulţumirea faţă de condiţiile de detenţie şi de faptul că de fiecare dată au fost trataţi cu dispreţ de conducerea unităţii. Mai mulţi angajaţi au fost chemaţi de acasă în încercarea de a aplana conflictul.

Angajaţii unităţii de detenţie au încercat să negocieze cu deţinuţii pentru prevenirea unor evenimente neplăcute. Însă, aceştia continuă să protesteze.

"În funcţie de comportamentul manifestat de deţinuţi, administraţia penitenciarului va acţiona gradual, pentru restabilirea ordinii", se arată într-un comunicat de presă al Penitenciarului Iaşi. Angajaţii vor sta peste program pentru a încerca să-i stăpânească pe deţinuţi.

Corespondentul Antena Stars, Dan Coţcaru a adus ultiemle amănunte despre caz: "Au venit în ajutor mascaţii de la Jandarmeria Iaşi. Doar un singur incident a fost. Deţinuţii au dat foc la o saltea, incident care a fost rezolvat foarte repede. Surse din penitenciar spun că pe holuri, atât la maximă siguranţă cât şi la deschis şi semideschis sunt mascaţi care-i ţin pe deţinuţi în cameră fără mâncare şi fără apă. Cel cu care am vorbit din penitenciar mi-a spus că au fost şi agresaţi fizic. În curtea penitenciarului este o curte interioară rezervată plimbării deţinuţilor. Zidurile curţii au un fel de acoperiş. Pe acoperişul respectiv sunt aproximativ zece deţinuţi care pur şi simplu în momentul ăsta se plimbă. Când se deschide poarta penitenciarului, ei scandează: 'Demisia Bulte, graţiere, vrem dreptate'"

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest