România va avea al doilea oraș cu metrou! Iată care este!

 

Unul dintre cele mai mari orașe din țară va beneficia de transport subteran! Proiectul urmează să intre în planul de buget pentru perioada 2014-2020, sursa de finanţare nefiind cunoscută încă.

Timişoara va intra în istoria României drept cel de-al doilea oraş care ar putea să aibă, în curând, o linie de metrou. Primarul orașului, Nicolae Roibu, a declarat că a decis realizarea unei linii de metrou cu o lungime de 8 kilometri, care să lege centrul oraşului de aeroport.

"Asta e soluţia - liniile de cale ferată trebuie să fie duse în subteran şi, cu această ocazie, sigur că se va realiza şi o conexiune tip metrou între câteva puncte cheie ale oraşului nostru: Gara de Nord, zona mall, Gara de Est, aeroportul, toate pot ajunge să fie legate şi se va putea face repede şi la preţuri convenabile aşa ceva. Sunt acele utilaje cârtiţă care străpung munţii, merg pe sub mări, pe unde vrei", a spus Roibu.

Aeroportul din Timişoara a raportat în 2013 un trafic de circa 750.000 de pasageri, cu jumătate de milion mai puţin faţă de nivelul din urmă cu doi ani.

Sursa: businessmagazin.ro


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest