S-a inventat un tratament REVOLUŢIONAR pentru CHELIE! Rezultatele sunt vizibile după numai 10 ZILE

 

Nu sunt deloc puţin persoanele care au probleme cu părul şi ajung să chelească de vârste fragede. Firele de păr încep să cadă încă din tinereţe, iar în acest ritm, femeile ajung să aibă o podoabă capilară deloc bogată, iar bărbaţii fac chelie.

După multe şi îndelungate cercetări, oamenii de ştiiţă au decoperit cel mai eficient tratament pentru calviţie. De-a lungul timpului au fost prezentate și testate diverse inovații, totuși ceea ce au descoperit specialiștii de la Columbia University este cu totul și cu totul diferit: cercetătorii au anunțat că au descoperit un medicament care inhibă enzimele responsabile pentru căderea părului. 

Această familie de enzime este cunoscută sub denumirea de Janus Kinase, JAK. Limitând activitatea acestor enzime JAK, aflate în foliculi, oamenii de știință au realizat un experiment pe șoareci și au reușit să demonstreze că medicamentul lor stimulează creșterea părului în numai 10 zile, potrivit site-ului abc.eș, citat de Jurnalul.ro.

Foliculii firelor de păr trec, în mod natural, prin cicluri de creștere și hibernare: 10% din firele de păr de pe scalp "se odihnesc", gata să își înceapă procesul de creștere atunci când le vine rândul. Totuși, există numeroși factori care pot întrerupe acest ciclu natural, iar indivizii ajung să se confrunte cu problema calviției. 

Mai exact, medicamentul nu face decât să restarteze producerea de noi fire de păr. Astfel, în cadrul experimentului derulat, după trei săptămâni de tratament, savanții au constatat că șoarecii de laborator își recuperaseră aproape integral părul. 

Acesta ar fi doar începutul, după cum au subliniat specialiştii. În ciuda faptului că mai sunt necesare foarte multe studii și experimente, se așteaptă ca în curând să se dezvolte un medicament similar pe care să îl poată folosi și oamenii.

"Deși nu avem încă tratamentul pentru chelie, ceea ce am descoperit este promițător. Va trebui să facem țeste suplimentare pentru a observă dacă substanță care inhiba enzimele JAK poate induce creșterea părului la oameni. Vom realiză o formulă specială pentru scalpul uman", a afirmat Angela Christiano, coordonatoarea grupului de savanți.

Foto: Hepta

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest