Săgeți pe pleoape - secretul unui machiaj irezistibil

 
+4 click pentru
galerie

Machiajul dramatic cu accentul pe ochi, reprezintă un trend mereu actual. Pe lângă fardurile intens pigmentate, specialiștii recomandă trasare unor săgeți exacte, ușor  arcuite în exterior. Acestea trebuie desenate în așa mod încât să se îngusteze și să lungească vizual conturul ochilor. Tehnica machiajului presupune o formă alungită a ochilor cu colțurile ușor ridicate. Pentru a realiza acest lucru vei avea nevoie de un eyeliner de înaltă calitate și farduri în nuanțe profunde. Acest tip de make-up  este perfect  pentru evenimentele speciale și potrivit pentru orice femeie, indiferent de trăsăturile individuale ale feței.

Principii de baza

Scopul principal al machiajului de pisică este de a îngusta vizual ochii și de a le mări lungimea. Acest lucru se realizează prin două acțiuni principale:

  • Trădarea unor săgeți ideale
  • Iluminarea colțului interior al pleapelor și umbrirea celui exterior.

Săgețile clasice cu o „coadă” subțire pot fi desenate cu ajutorul  unui creion, iar săgețile grafice sau “ ochi de pisică” necesită un produs cu o textură mai densă. 

În funcție de compoziție, textură și modul de aplicare,  produsele decorative sunt divizate în mai multe categori: creioane uscate, dematografe și eyelinere lichide https://makeup.ro/categorys/23451/ . Funcția de bază a acestora este de a trasa linii pentru contur și săgeți pe pleoape. 

Care sunt particularitățile unui eyeliner lichid?!

  • Eyelinerul lichid nu este potrivit pentru desenarea membranelor mucoase (poate fi utilizat doar pe piele), precum și pentru crearea „machiajului fumuriu”. 
  • Eyeliner-ul nu este la fel de ușor de utilizat, precum creionul dermatograf— începătorii vor avea nevoie de exersare.
  • Formulele impermeabile oferă o durabilitate maximă, se usucă rapid și nu se răspândesc în timpul zilei.
  • Se vinde în recipiente mici cu pensule, care pot fi de diferite forme, lungimi și grosimi.
  • De regulă, un eyeliner clasic are o pensulă destul de subțire.
  • Vârful eyelinerului poate fi, de asemenea, foarte dur, practic staționar.
  • Cu ajutorul eyelinerului lichid, este convenabil să accentuezi pleoapa superioară (pentru a crea efectul genelor mai dense) și să desenezi săgeți foarte subțiri.
  • Dacă ai ochi sensibili, optează pentru o compoziție „hipoalergenică”.

În funcție de unghiul de înclinare, poți obține o grosime diferită a liniei, însă pentru a desena o săgeata foarte subțire, trebuie să fii atentă la detalii și să exersezi.

Eyelinerul poate fi rezistent la apă sau obișnuit, mat sau perlat.  

Texturile lichide oferă un pigment mai bogat și sunt în general mai durabile decât creioanele (cel puțin un tuș lichid impermeabil este mai plăcut decât un creion rezistent la apă).

Tehnica de trasare a săgeților

Dacă vrei să-ți accentuezi privirea, trasează mai întâi câteva puncte de-a lungul liniei intenționate și desenează o săgeată de-a lungul pleoapei. În loc de puncte, poți desena  linii scurte și apoi să le unești.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest