Scandal cu satanişti la un festival rock! "Se supără Dumnezeu pe noi"

 

Scandal cu sataniști la un cunoscut festival din Bucovina. S-a ajuns atât de departe încât a fost necesară intervenţia preoţilor!

Nume mari ale rock-ului au urcat pe scena unuia dintre cele mai cunoscute festivaluri de rock din Bucovina. De departe, cea mai controversată trupă a fost cea a suedezilor de la Dark Funeral împotriva căreia au fost numeroși preoți. Mai multe ONG-uri religioase au susținut că trupa este satanistă şi au înaintat chiar şi un memoriu pentru interzicerea acesteia.

"Nu este potrivit ca din bani publici să se susțină un concert al unei trupe sataniste. Este nepotrivit să aduci o trupă care susține cult satanic public ceea ce înseamnă cruci întoarse arse, pentagrame arse, folosirea sângelui sau a lichidelor roșii care reprezintă sacrificiile în acest cult", a explicat un protestatar.

Organizatorii nu au ținut cont de cererile prelaților și au dat startul unui concert de zile mari, la care s-au strâns sute de tineri.

"Constituția garantează libertatea de expresie iar trupa la care am făcut referire are un mod special de a se exprima pe scenă într-un mod artistic, special însă se încadrează în mișcarea internațională de rock, deci nu face distonanță cu alte trupe", a declarat Doru Popovici, organizator.

Preoții au făcut scandal și au încercat să împiedice prezența suedezilor de la Dark Funeral.

"Am urmărit pe site-ul lor clipul de prezentare și se prezintă ca sataniști, ard cruci, pentagrame, țin în mâini cranii, capete de porci, beau sânge de animale, ținuta lor este respingătoare, mesajul lor este satanist. Chiar se prezintă anticreștini. Muzica înseamnă cântare, nu zberieturâ, nu răcnitură așa cum se prezintă cei de la Dark Funeral", a mărturisit preotul Iustinian Cojocaru.

În ciuda nemulțumirilor, trupele și-au încântat fanii și au încins atmosfera pe ritmuri de rock până în zori.

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest