Scapă de durerile de genunchi şi de şolduri fără să cheltuieşti niciun ban pe tratamente! Este posibil şi chiar funcţionează

 

Nu contează ce vârstă ai, durerile de articulaţii pot apărea oricând, din diverse motive. Mulţi oameni se confruntă cu dureri de genunchi şi de şolduri, şi chiar dacă apelează la tot felul de tratamente scumpe, însă nu simt nicio ameliorare.

Dacă te afli în această situaţie, nu te îngrijora pentru poţi face câteva lucruri foarte simple, care te vor ajuta să te simţi mai bine şi vei scăpa complet de dureri. Îţi vei îmbunătăţi flexibilitatea, dar şi raza de mişcare.

Dacă articulațiile gleznelor nu se mișcă liber pe întreagă rază de mișcare de 360 de grade, această îngrădire se răsfrânge inclusiv asupra genunchilor și a șoldurilor. Din moment ce toate segmentele corpului sunt strâns interconectate, atunci când o articulație nu funcționează corect, întreg corpul are de suferit de pe urma acestei probleme, conform site-ului secretele.com.

Efectuarea acestor trei exerciții corective simple de cel puțin 3 ori pe săptămână poate crește flexibilitatea și extinde raza de mișcare a articulațiilor.

Iată ce trebuie să faci!

Extensia genunchilor din poziție așezat pe scaun 

Stai așezat pe un scaun și sprijină-ți piciorul pe un alt scaun, astfel încât genunchiul să fie ușor ridicat de la nivelul podelei. Împinge ușor genunchiul ridicat înspre podea, angrenând în această mișcare doar mușchii picioarelor. Menține această poziție timp de cel puțin 5-10 secunde, apoi relaxează piciorul.

Repetă mișcarea de 5 ori pentru fiecare picior. 

Exercițiul cu mingea de tenis

Stai în picioare, ia o minge de tenis și aşaz-o sub picior. Roteşte mingea de tenis de-a lungul piciorului. Dacă găsești o zonă sensibilă, ține mingea acolo timp de câteva secunde și apas-o cu greutatea corpului. Procedeul se efectuează timp de 30-60 de secunde pentru fiecare picior. 

Exercițiul din semi-îngenunchiat

Aşaza-te în poziție semi-îngenuncheat cu față către perete, ținând genunchiul piciorului din față îndoit la 90 de grade și deasupra gleznei. Fără a dezlipi călcâiul de pe podea, mută greutatea corpului înclinând șoldurile către înainte până ce genunchiul piciorului din față atinge peretele.  Menține această poziție timp de cel puțin 5 secunde, apoi revino la poziția inițială.

Repetă această mișcare de cel puțin două ori, mai întâi îndoind genunchiul către dreaptă, apoi către stânga.

Foto: Hepta, Secretele.com

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest