Scapă de obezitate, retenția de apa şi osteoporoză un singur preparat sănătos: sucul de mărar

 

Din ce în ce mai mulţi oameni apelează la remediile naturiste, pentru că de cele mai multe ori, aceastea au efecte mult mai eficiente, decât medicamentele din comerţ. Un exemplu bun, este mărarul care are o mulţime de beneficii pentru sănătate, pe care oamenii nu le cunosc.

Originar din bazinul mediteraneean, unde încă mai crește în stare sălbatică, mărarul are acțiune antiinflamatorie, antiseptică, anticancerigena, diuretica, digestiva, calmantă, tonică, revigorantă, galactogenă, antispasmodica, antianxioasă, potrivit site-ul sanatate.bzi.ro.

Acest condiment aromat poate fi folosit în scop terapeutic, dacă este consumat sub formă de suc.

Cum să faci singur suc de mărar?

Pentru a obține sucul de mărar adăugați o mână generoasă de frunze proaspete și 10 linguri de apă plată într-un blender. Mixează totul, după care lasă 30 de minute la macerat. La sfârșit filtrează, amestecă cu 50 ml de suc de morcov proaspăt preparat și consumă imediat. 

Indicațiile terapeutice 

Persoanele care suferă de retenție de apă sau obezitate pot consuma câte 50ml de suc proaspăt preparat de mărar, de 2 ori pe zi, cu 5 minute înainte de masă, timp de 60 de zile, după care se face o pauză de 21 de zile și se poate reluă, la nevoie. 

De asemenea, infecțiile cu stafilococ auriu se pot trata cu câte 50ml de suc proaspăt de mărar, de 2 ori pe zi, timp de 14 zile. 

Bolnavii de osteoporoză își pot întări sistemul osos și cel muscular dacă vor consuma zilnic câte 30g de frunze de mărar.

Foto: Hepta

M.T.
 


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest