Scapă de pielea uscată, îmbătrânită prematur și arsurile solare doar cu ulei de flori de soc

 

Destul de multe persoane se confruntă cu problema pielii uscate. Iar vara, când temperaturile cresc, apar arsurile solare. În timp, expunerea la soare pentru timp îndelungat poate provoca îmbătrânirea prematură.

Pentru toate aceste probleme ale pielii există un remediu natural foarte simplu şi eficient, şi anume uleiul de flori de soc, conform site-ului sanatate.bizi.ro. Acesta se pregăteşte foarte uşor. Se pun într-un borcan 15 linguri de pulbere de flori de șoc (se obține prin măcinarea fină, cu râșniță), peste care se adaugă 500 ml ulei de floarea-soarelui sau de măsline. Se lasă la macerat 2 săptămâni, în loc însorit, după care se filtrează, iar lichidul rezultat se pune într-o sticlă închisă la culoare. 

Iată câteva utilizări ingenioase pentru uleiul de flori de soc.

Piele uscată, cu tendința de crăpare

Se masează corpul cu ulei de flori de șoc, o data la 7 zile, mai ales în sezonul rece, dar și în perioadele cu vânt și aer uscat. Eficientă maximă se obține când este aplicat la 30 min după baie. 

Piele îmbătrânită 

Se recomanda în mod special pentru pielea de pe picioare și de pe mâini, care are cele mai puternice tendințe de uscare și de formare a unor straturi rugoase. Pentru porțiunile de piele mai grasă, se recomandă compresele cu infuzie combinată de șoc. 

Arsuri solare

Are efecte calmante și ajută la refacerea tegumentelor. Studiile de laborator arată o posibilă acțiune anti-mutagena a șocului, care ar ajută la prevenirea cancerului de piele, după expunerea excesivă la radiațiile solare.

Foto: Antena 1

M.T.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest