Scurgerile vaginale au miros neplăcut şi culoarea schimbată? Iată ce afecţiuni pot ascunde aceste semne!

 

Secreţiile vaginale spun totul despre sănătatea vaginului. Sunt extrem de importante pentru că menţin această zonă curată în mod natural. De asemenea, scurgerile sunt perfect normale pentru orice femeie, dar atunci când acestea îşi modifică mirosul sau culoarea este indicat un consult ginecologic pentru a investiga dacă există o problemă.

Secreţiile vaginale se schimbă în funcţie de perioada lunii, în cazul în care luaţi anumite medicamente şi foarte important, atunci când apar anumite probleme. În mod normal scurgerile devin mai abundente şi au un miros mai intens, atunci când apare excitaţia sexuală, în timpul sarcinii şi în timpul alăptări. Dar atunci apare mâncărimea şi mirosul neplăcut, trebuie avut în vedere faptul că acestea sunt semenele unei infecţii.

Scurgerile vaginale anormale pot fi cauzate de ingiena necorespunzătoare, sau dimpotrivă a spălatului excesiv cu săpunuri parfumate, dar pot fi transmise şi prin contact sexual.

Iată câteva afecţiuni ale vaginului şi cauzele apariţiei lor:

- Vaginoza bacteriană

Este o infecţie comună, care este semnalată de mirosul urât declaşat de apariţia unor bacterii care se înmulţesc în exces. Alte simptome sunt mâncărimea, durerea şi scurgerile vaginale. Această afecţiune poate fi declanşată de sexul neprotejat. Este recomandat un consul ginecologic.

- Infecţia vaginală micotică

Este la fel de des întâlnită că şi vaginoza bacteriană. Simptomele sunt asemănătoare, dar aici pot apărea şi scurgeri albicioase, dense. Tratamentul nu necesită antibiotice, ci doar tratament antifungic oral şi vaginal. Deşi tratamentul poate fi achiziţionat şi fără reţetă, este indicat de asemenea consultul medical.

- Bolile cu transmitere sexuală

Cele mai des întâlnite boli cu transmitere sexuală care generează un miros vaginal urât sunt chlamydia şi gonoreea. Ambele se pot trata uşor, dar pot avea consecinţe mai grave dacă nu acţionează la timp. Printre simptomele comune ambelor afecţiuni se număra scurgerile vaginale, durerea la urinare şi, bineînţeles, mirosul urât.

- Boala inflamatorie pelvină

Această afecţiune poate apărea în urmă unui contact sexual neprotejat, din pricină unei bacteria care trece din vagin în uter. Boală inflamatorie pelvina este ultimul stadiu al unei boli cu transmitere sexuală netratate. Simptomele bolii sunt dureri cronice, scurgeri vaginale abundente, febră, extenuare, durere la urinare, miros urât. În acest caz este necesar un control ginecologic urgent, pentru că dacă nu este tratată la timp, această boală poate duce la pierderea fertilităţii.

- Lipsa igienei intime

Aceasta este o cauză logică a apariţiei unui miros vaginal urât. Se recomandă duşurile zilnice, folosirea unor săpunuri speciale fără parfum şi  purtarea lenjeriei curate în fiecare zi, pentru a nu afecta echilibrul bacterian natural al zonei intime.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest