Secretul pentru a ajunge cu mașina la un milion de kilometri? Întreținere corespunzătoare și piese auto de calitate!

 
+2 click pentru
galerie

Știm că pare imposibil să atingi acest număr de kilometri, însă nu puține sunt cazurile când s-a reușit și chiar și în țara noastră avem un astfel de exemplu. Un bărbat din Slobozia (Ialomița) a atins acest obiectiv în anul 2016, fiind taximetrist și conducand o Dacia Logan. Așa că niciodată să nu spui că este imposibil: chiar dacă parcurgi sute de kilometri zilnic, există mari șanse să poți păstra mașina într-o stare foarte bună timp îndelungat și să atingi obiectivul de un milion de kilometri. În cele ce urmează, o să îți dăm câteva sfaturi despre cum poți să păstrezi mașina funcțională cât mai mult timp.

  1. Schimbă consumabilele la timp

Nu neglija importanța consumabilelor: deoarece ele sunt ieftine, multe persoane au ajuns să le subestimeze importanța. Un filtru de aer sau unul de ulei, schimbate la timp, vor proteja motorul și vor împiedica deteriorarea anumitor piese ce pot fi destul de scumpe. De ce să plătești reparații de mii de lei când poți schimba un filtru care costă sub 50 lei? Poți realiza personal această operațiune, dacă te pricepi, așa că nu te va costa nimic în plus.

  1. Mare atenție la stilul de condus

Câteodată, traficul din marile orașe ne determină să fim mai agresivi la volan, să accelerăm și să frânăm mai mult decât ar fi nevoie. Din nefericire, aglomerația nu poate fi evitată, iar dacă ai nevoie de mașină și nu poți utiliza transportul în comun din diferite motive, cel mai bine ar fi să te pregătești psihic pentru ceea ce urmează. Pe cât posibil, evită accelerările și frânările bruște și utilizează câd mai des frână de motor. Astfel, vei proteja cutia de viteze, transmisia și sistemul de frânare.

  1. Folosește combustibil de calitate

Nu toate benzinăriile comercializează același timp de combustibil, diferențe existând de la un sortiment la altul. Pentru a afla care este combustibilul care se potrivește cel mai bine mașinii tale, cel mai bine este să testezi și să observi performanțele mașinii cu diferite sortimente de combustibil de la mai multe benzinării.

  1. Schimbă piesele auto la timp

Orice mică piesă defectă le poate afecta grav pe celelalte, în timp. Așa că dacă bănuiești o anumită defecțiune, te sfătuim să o repari imediat. Unele dintre cele mai costisitoare piese sunt cele ale distribuției (sau chiar distribuția cu totul) așa că dacă începi să auzi zgomote ciudate de sub capotă sau dacă observi că mașina nu funcționează corect, programează o vizită la service. În cazul în care ai nevoie de un kit de distributie 100% original, îl poți comanda online, de pe AutoEco.ro și te vei bucura de un preț foarte bun, servicii de calitate și asistență gratuită.

Așadar, dacă îți dorești ca mașina ta să ajungă la un milion de kilometri parcurși, tot ceea ce trebuie să faci este să o conduci într-un mod corect și să ai grijă de ea, schimbând piesele auto la timp și utilizând combustibil de calitate.

În încheiere, am vrea să știm câți kilometri ai parcurs cel mai mult cu o mașină!


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest