Semne pe care organismul le dă când se apropie sfârșitul

 

Se spune că moartea este singura certitudine din viaţa noastră. Bineînţeles, nimeni nu poate să spună când vom muri, însă medicii susţin că există câteva semne pe care organismul le dă atunci când unei persoane i se apropie sfârşitul.

 Medicii îi sfătuiesc pe cei care au grijă de persoane extrem de bolnave să fie atenţi la stările prin care trec acestea, deoarece unele dintre ele ar putea prevesti moartea. Pierderea poftei de mâncare este unul din aceste semne.

Nevoia de energie scade,  şi în multe cazuri, persoanele nu mai vor decât cantităţi foarte mici de apă şi alimente care se digeră uşor. Un alt factor ar fi oboseala extrem de puternică şi nevoia de somn în cea mai mare parte a zilei, întrucât metabolismul încetineşte.

Înainte de moarte, bolnavii trec prin stări de confuzie, întrucât creierul nu mai funcţionează aşa cum ar trebui. S-ar putea ca aceştia să nu mai ştie unde se află, cum se numesc sau cine sunt persoanele din jurul lor. Totodată, este important să fiţi atenţi la respiraţia persoanei în cauză, aceasta ar putea deveni neregulată.

De multe ori, după ce inspiră adânc, urmează o pauză de 5 până la 60 de secunde în care aceasta nu mai respiră deloc. Este important să urmăriţi anumite zone ale corpului. Dacă gleznele şi laba piciorului se umflă, acesta este un semn că rinichii nu mai funcţionează aşa cum ar trebui, iar lichidele nu se mai elimină în mod normal. Este bine de reţinut că orice schimbare a persoanei bolnave poate fi un semn ce nu trebuie neglijat.

V.M


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest