Semnificația sabiei pe cartea de popă de inimă roșie! Ce înseamnă de fapt

 

Într-o viață, oricât de scurtă, oricine joacă măcar pentru o singură dată cărți! Ai observat vreodată că regele de inimă roșie e omorât în reprezentația grafică?

Conform BrightSide, în pachetul standard franțuzesc de cărți de joc regele inimii roșii este ilustrat într-un fel aparte. E singurul rege care nu poartă mustață și e singurul care apare înfigându-și sabia în cap. Asta are o semnificație pe care nu mulți oameni o cunosc.

Pe baza sabiei înfipte în cap a regelui de inimă roșie există trei teorii:

  • Inițial, regele de inimă roșie ținea în mâna stângă un topor, dar din cauza trecerii timpului, copiatorii de cărți nu au mai înțeles corect ilustrația și toporul a devenit o sabie.
  • O altă teorie susține că regele de inimă roșie este reprezentat ca fiind Charles VII. Potrivit legendelor, el a înnebunit și și-a pus o sabie la cap din frica de a nu fi otrăvit.
  • Alți oameni de istorie dezbat faptul că regele de inimă roșie îl reprezintă de fapt pe Marele Ajax, iar regina de inimă roșie este Elena din Troia, cea mai frumoasă femeie din lume. Ajax era unul dintre cei care o curtau pe femeie, dar când aceasta l-a refuzat, regele s-a sinucis înjunghiindu-se cu propria sabie.

A.C.


⏩ Vezi toate emisiunile Antena Stars, online, pe AntenaPlay >>> https://s.a1.ro/AQsSDVc

facebook whatsapp twitter pinterest